Hidrojen yakıt enerjisine odaklanan Bramble Energy, 35 milyon sterlin yatırım aldı

Londra merkezli Bramble Energy, HydrogenOne Capital Growth plc liderliğinde 35 milyon sterlin yatırım aldı.

Londra merkezli yakıt hücresi şirketi Bramble Energy, bugün yaptığı açıklamada, 35 milyon sterlin yatırım aldığını açıkladı.

HydrogenOne Capital Growth plc tarafından yönetilen finansman turu, mevcut kurumsal yatırımcılar BGF Ventures, IP Group, Parkwalk Advisors ve UCL Technology Fund tarafından destekleniyor.

Hidrojen yakıt hücreleri, uzun zamandır geleceğin bir çözümü olarak görülüyordu. 2020 yılında Birleşik Krallık hükümeti, yeşil bir sanayi devrimi için 10 maddelik planını yayınlamıştı. Sıfır emisyonlu çevresel avantajı ile hidrojen hücreleri, yakıt hücrelerine olağanüstü bir yenilenebilir enerji çözümü olma potansiyeli verir. Fakat hidrojen yakıt hücrelerinin maliyetlerinin yüksek olması ve üretim teknolojisinin henüz gelişmemesi sebebiyle bazı zorlukla karşılaşılabiliyor.

Hidrojen yakıt hücresi üretimi ve uygulanmasındaki temel zorlukları çözmeyi hedefleyen Bramble Energy, 2016 yılında Londra’da kuruldu. Şirket, mevcut hidrojen yakıt hücresi teknolojilerinin, maliyet, esnek olmama ve üretim karmaşıklığı gibi sorunlar nedeniyle sınırlı olduğunu söylüyor. Bramble Energy, bugünün teknolojilerini kullanarak sıfır karbon hedefi ile geleceğe güç veriyor.

Bramble Energy CEO’su ve Kurucu Ortağı Dr. Tom Mason, yaptığı açıklamada, “İnsanlığın karşı karşıya olduğu iklim krizinden daha büyük bir zorluk yoktur ve ekibimizin temel amacı, dünyanın net sıfıra ulaşmasına yardımcı olmaktır” sözlerine yer verdi. Mason, B Serisi finansman turunun yakıt hücrelerinin benimsenmesi önündeki büyük engellerden bazılarını çözmek için Bramble Energy’e büyük bir destek sunduğunu dile getirdi.

Bramble Energy, bu yatırımı taşınabilir enerji ürünlerini küresel olarak piyasaya sürmek ve aynı zamanda ekibini büyütmek için kullanmayı planlıyor. Şirket, yaptığı açıklamada, İngiltere merkezli ekibini 100’den fazla kişiye çıkarmayı hedeflediğini açıkladı. Aynı zamanda, ticari ortaklarıyla sıfır emisyon projelerinin uygulanması için işbirliği geliştirecek.

Güncel İçerikler