Calm, sağlık teknolojisi girişimi Ripple Health Group’u satın aldı

Meditasyon uygulaması Calm, San Francisco merkezli sağlık teknolojisi girişimi Ripple Health Group'u satın aldığını açıkladı.

Meditasyon uygulaması Calm, bir sağlık teknolojisi şirketi olan Ripple Health Group‘u satın aldığını açıkladı. İki şirket tarafından yapılan açıklamada anlaşma şartları ve detaylarına yer verilmedi. Ripple’ın kurucu ortağı ve CEO’su David Ko, Calm’ın kurucu ortağı Michael Acton Smith ile birlikte Calm CEO’su olarak görev alacak.

2019 yılında kurulan San Francisco merkezli Ripple Health, kullanıcılarını uygun sağlık hizmetleriyle buluşturuyor ve acil sağlık sorunlarına yönelik çözümler tasarlıyor. Ripple Health tarafından geçen ay piyasaya sürülen Care Memo ve LikePaper adlı ilk iki ürün, fiziksel, zihinsel ve sosyal yardım sağlamanın etkili yollarını bulmayı amaçlıyor.

Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) son verileri, her dört kişiden birinin hayatlarının bir döneminde ruh sağlığı sorunlarından etkileneceğini gösteriyor. Pandemi dönemi ve sokağa çıkma yasakları tüm dünyayı etkisi altına alırken, insanların kendileriyle daha çok vakit geçirmeleri kaçınılmaz oldu. Bu dönemde çevrimiçi psikolojik danışmanlık hizmetlerine olan talebin artmasının yanı sıra, meditasyon uygulamaları da olağanüstü bir talep gördü. Bugüne kadar toplamda 100 milyonun üzerinde indirmeye sahip olan Calm’ın değerlemesi, Aralık 2020 itibariyle 2 milyar dolar seviyesinde.

Yedi dilde orijinal ses içeriğiyle Calm, 190’dan fazla ülkedeki kullanıcılara hizmet veriyor. Uyku, meditasyon ve rahatlama uygularını içeren Calm, günlük ortalama 100.000 yeni kullanıcıya ulaşıyor. Şirket, geçtiğimiz haftalarda yeni Daily Move özelliğini piyasaya sürerek video içeriğe adım atmıştı.

Calm, satın almanın zihinsel sağlık hizmetlerine yönelik hedeflerini hızlandıracağını söylüyor. Satın alma işleminin ardından Ripple Health ekibi, Calm’a katılacak. Ekip, Calm for Business’ın yerini alacak olan Calm Health‘in geliştirilmesine odaklanacak. Calm ve Ripple Health Group CEO’su David Ko, Calm ekibinin ruh sağlığının geleceğine öncülük etmede kararlı olduklarını dile getiriyor.

Güncel İçerikler