Webrazzi, Avrupa’nın teknoloji yayıncısı Tech.eu’yu satın aldı

Londra merkezli haber ve araştırma platformu Tech.eu'yu ülkemizin yerli dijital medya platformu Webrazzi satın aldı.

Girişim ekosisteminde gerçekleşen yatırım ve satın alma haberleri ile birlikte E-ticaret’ten Fintech’e yaptığı etkinliklerle sektörü bir araya getiren Webrazzi, Avrupa’ya açılımı Londra merkezli Avrupa’nın sayılı teknoloji haber sitelerinden Tech.eu’yu alarak yapıyor.

Türk teknoloji şirketlerinin yurt dışına açılmasına destek olacak

Yılda 15 milyondan fazla kişiyi online olarak ağırlayan binlerce kişiyi ise etkinliklerinde buluşturan Webrazzi kuruluşunun 15. Yılında Avrupa hedefinin ilk adımını atıyor. Daha önce İngilizce haberlerin haricinde Londra ve Berlin’de çeşitli etkinlikler düzenleyerek Avrupa hedefinde ilk denemeleri gerçekleştiren Webrazzi, Tech.eu satın alması ile Türk girişimlerin yurt dışına açılmasına önemli bir destek verecek.

2013 yılında Avrupa girişim ve teknoloji ekosisteminde yer alan kurucu editör olan Robin Wauters’ın liderliğinde çalışmalarına devam ediyor. Özellikle Avrupa’da yer alan girişim ekosistemi ile ilgili haber ve araştırmalar yapan Tech.eu, kullanıcılarına haber bültenleri, araştırma raporları, podcast röportajları ve çeşitli etkinlikler de sunuyor.

Gerçekleşen satın alma ile birlikte Tech.eu, kendi markası ile çalışmalarına devam edecek ama şirket sahibi Webrazzi olacak. Webrazzi, Tech.eu satın alması ile birlikte İngiltere, Rusya ve Avrupa pazarlarında ingilizce konuşan nüfusa da açılmış olacak.

Halihazırda Webrazzi’nin kendi teknolojileri olan doğal reklam servisi, online etkinlik yönetimi, biletleme gibi servisleri ise Tech.eu’nun kullanımına sunulacak. Tech.eu’nun Avrupa’da yıllardır oluşturduğu müşteri birikimi ile birlikte dünya çapındaki teknoloji firmalarının artan ihtiyaçlarını karşılamak için Webrazzi, uçtan uca altyapı sağlayacak.
Yıllardır Avrupa’da en iyi teknoloji haber ve veri kaynağı olarak görülen Tech.eu’yu satın alarak Avrupa’da genişlemekten heyecan duyduğunu dile getiren Webrazzi kurucusu ve CEO’su Arda Kutsal, Tech.eu ekibinin bugüne kadarki başarılarından ve geleceğe yönelik sağlam planlarından etkilendiklerini ve bunları gerçeğe dönüştürmek için onlarla birlikte çalışmak için sabırsızlandıklarını da dile getirdi.

Arda Kutsal ve ekibinin yaptıklarına uzun süredir hayran olduğunu dile getiren Tech.eu kurucu editörü ve genel müdürü Robin Wauters, ekip olarak Tech.eu’yu kurmaktan edindikleri bilgi ve deneyimi Webrazzi ailesine getirmekten heyecan duyduklarını paylaştı.

Güncel İçerikler