Canlı etkinlik keşfi ve rezervasyon platformu Dice, 122 milyon dolar yatırımla 400 milyon dolar değerlemeye ulaştı

İnsanların canlı etkinlikleri keşfetmeleri ve bunlara katılmaları için hizmet veren Londra merkezli Dice, 122 milyon dolar yatırım aldı.

İnsanların canlı etkinlikleri keşfetmelerine ve bunlara katılmalarına yardımcı olmak için hizmet veren girişim Dice, 122 milyon dolar yatırım alarak 400 milyon dolar değerlemeye ulaştığını açıkladı.

SoftBank Vision Fund 2 tarafından yürütülen yatırım turunda, Nest’in kurucu ortağı Tony Fadell, Blisce, Xavier Niel, Mirabaud, Cassius ve Evolution gibi isimler karşımıza çıkıyor. Londra merkezli girişim, bu turdan önce toplamda yalnızca 45 milyon dolar yatırım almıştı. Dice, şu anda ABD’de hızla büyürken, yeni finansman şirketin diğer bölgelerde de faaliyetlerini başlatma veya hızlandırmasına yardımcı olmak için kullanılacak.

Bugünlerde çoğunlukla canlı müziğe odaklanan platform, toplamda yaklaşık 6400 canlı yayın etkinliğin ve binlerce yüz yüze etkinliğin gerçekleşmesine zemin hazırladı. Dice’ın CEO’su ve kurucu ortağı Phil Hutcheon, yalnızca New York’ta 1 milyondan fazla kişinin Ağustos ayının tek ayında etkinlikleri bulmak ve etkinliklere katılmak için Dice’ı kullandığını söyledi.

Dice, daha geniş bir ihtiyaç yelpazesine sahip daha geniş bir kitleye hitap etmek için, hem canlı hem de yüz yüze canlı etkinlikleri keşfetme ve bunlara katılma/satın alma seçenekleri sunarak çok modlu bir strateji etrafında genişleme planları yapıyor.

Hutcheon, Dice’ın üç alana odaklanmak istediğini söyledi. Kullanıcılar ve mekanlar için biletlemeyi kolay ve güvenilir hale getirmek öncelik olurken şirket buna ek olarak kullanıcılara keşif fırsatı veriyor. Böylece, belirli performanslarla ilgilenen kişiler platformu ziyaret etmeleri için doğru yerlerde bulunabiliyor ve sevebilecekleri diğer etkinlikler hakkında güvenilir öneriler alabiliyorlar. Son olarak Dice, platformda bulunan aynı fikirdeki insanları buluyor, arkadaşlarınızın veya sizin gibi insanların neyle ilgilenebileceğini gösteriyor.

Güncel İçerikler