Fransa’da getir ile rekabet eden Cajoo, 40 milyon dolar yatırım aldı

Yalnızca Fransa'da hizmet veren Cajoo, Carrefour liderliğinde 40 milyon dolar yatırım aldı.

Fransız girişim Cajoo, günümüzün en rekabetçi endüstrilerinden olan gıda dağıtım kategorisinde büyümek için 40 milyon dolar yatırım aldığını paylaştı.

Süpermarket devi Carrefour liderliğinde finanse edilen fonlama, Headline (eski adıyla e.ventures) ve mevcut yatırımcılar Frst ve XAnge gibi şirketlerden de katılım gördü. Carrefour, bu ortaklıkta yalnızca bir yatırımcı rolünde değil; Cajoo, Carrefour’un satın alma organizasyonundan faydalanacak.

Kendi mağazalarını işleten ve kendi ürün envanterini yöneten Cajoo, yaklaşık 15 dakika içinde siparişleri teslim ettiğini iddia ediyor. Son zamanların en rekabetçi kategorilerinden olan gıda dağıtım sektöründe hızla ilerleyebilmek için bu finansmanı kullanmayı planlıyor. Tamamen yeni bir market teslimatı kategorisi oluşturmaya çalışan ve sayıları her geçen gün artan girişimlerin arasında yerini alıyor.

Mayıs ayında getir’in Paris’teki faaliyetlerine başlamasıyla birlikte şirket, getir ile büyük bir rekabet içinde. Gorillas, Flink ve Zapp ile doğrudan rekabet eden Cajoo, perakendeciler ve onların çevrimiçi sipariş sistemleriyle ise dolaylı olarak bir yarış halinde.

Paris, Neuilly-sur-Seine, Levallois-Perret, Boulogne-Billancourt, Lille, Lyon, Toulouse, Bordeaux ve Montpellier olmak üzere kendi ülkesinde 10 şehirde hizmet veren girişim, yeni sermaye ile Avrupa pazarındaki konumunu güçlendirmeyi hedefliyor. Öncelikli olarak Cajoo, yıl sonuna kadar ekibini büyütmeyi, genel merkezindeki çalışan sayısını iki katına çıkarmayı hedefliyor.

Şimdiden Paris’te büyük bir rekabetle karşı karşıya olduklarını söyleyen Cajoo kurucu ortağı ve CEO’su Henri Capoul, bunun pazar doğrulaması olduğunu söylüyor. Şu anda bu büyüklükte hizmet veren tek Fransız şirketi olan Cajoo, Belçika, İtalya ve İspanya‘ya açılmayı hedefliyor. Capoul, ilerleyen zamanlarda bu listeye Portekiz‘in veya Doğu Avrupa ülkelerinin de eklenebileceğine dikkat çekti.

Güncel İçerikler