Irak’ta online yemek siparişi veren yerli girişim TipTop, restoranlar için yeni hizmeti TipTop Jet’i duyurdu

Geçtiğimiz aylarda Irak'ta online yemek dağıtım hizmeti vermeye başlayan TipTop, restoranlar için doğrudan teslimat sipariş sistemi olan yeni hizmeti TipTop Jet'i resmi olarak duyurdu.

Sizlere geçtiğimiz aylarda duyurduğumuz Irak’ta online yemek dağıtım hizmeti veren yerli girişim TipTop, restoranlar için doğrudan teslimat sipariş sistemi olan yeni hizmeti TipTop Jet‘i duyurdu.

Restoranlar TipTop Jet sayesinde online siparişlerini yönetmeye, mutfaktan müşterilerinin kapısına kadar siparişleri takip edebilmeye başlayacaklar. Motosiklet satın alma ve bakım maliyetlerini ortadan kaldıran TipTop Jet, ayrıca restoranlara müşteri hizmetleri desteği de sağlıyor.

TipTop, Irak’ta gölge mağaza açan ilk girişim oldu

Şubat 2021’de ilk gölge mağazasını Erbil’de açarak online teslimat hizmeti vermeye başlayan TipTop, Irak’ta Gölge Mağaza açan ilk girişim oldu.

Irak genelinde yeni gölge mağazalar açılma nedeni sorulduğunda şirketin kurucusu ve CBO’su Kerem Aksoy: ”TipTop Jet ile kullanıcılarımızın ihtiyaçlarını 15-30 dakika içinde teslim ederek, market teslimatımızın kalitesini dünya standartlarına yükseltmeyi hedefliyoruz.” dedi.

TipTop Ayrıca Yeni Güncellemesini de Duyurdu

TipTop, kullanıcıların ve restoran sahiplerinin siparişlerini harita üzerinde izleyebilecekleri yeni bir güncellemesini de duyurdu. Kullanıcılara daha iyi bir kullanıcı deneyimi vaadeden TipTop; sipariş veren kullanıcıların siparişlerinin durumunu ve anlık teslimat bilgilerine direkt ulaşabilmelerini sağlıyor. Restoran sahipleri için ise siparişlerinin kalitesini ve sipariş adetlerinin arttırabilecekleri yeni bir raporlama sistemi sunuyor. Tamamen iyileştirilmiş özellikleriyle TipTop Irak’ta, sürekli gelişim ve inovasyona önem veren şirket konumunu sağlamlaştırdı.

Yeni güncelleme hakkında konuşan şirketin kurucusu ve CEO’su Hasan Alsoud: ”TipTop’un tüm restoran sahiplerine ve kullanıcılara karşı en iyi kullanıcı deneyimi yaşatma sorumluluğu var. Yeni güncellemenin, restoran ve kullanıcılar tarafındaki tüm sorunlara çözüm olacağına inanıyoruz.” dedi.

Yeni yatırımlar ve risk sermayedarlarıyla ilgili sorumuza ise: “Yatırımcılar tekliflerini bize her zaman iletebilirler. Şu anda büyüme hızımızı artırmak ve Irak’taki diğer şehirlerde de hizmet vermek istiyoruz. Bunun için de bazı melek yatırımcılardan ve bir risk sermayesi kuruluşundan gelen teklifleri değerlendiriyoruz.”

Irak’taki teslimat hizmetinde yeni oyuncu: TipTop

Irak’taki teslimat hizmeti veren şirketler arasına katılan yerli girişim TipTop, Ocak 2021’de Erbil’de operasyonlarına başladı. Ocak 2021’den bu yana 20 binden fazla kullanıcıya ulaşan TipTop, 2021’in ikinci çeyreğinde siparişlerini de ilk çeyreğe göre %160 arttırmayı başardı. Büyümesi sadece kullanıcı sayısı ve sipariş adetleriyle sınırlı kalmayan TipTop; işletme, teknoloji, pazarlama, satış, lojistik, tedarik zinciri ve operasyon departmanlarında 100’den fazla çok uluslu çalışan sayısına ulaştı.

Hasan Alsoud, “İlginç deneyimlerimizden biri de farklı bölge insanları ve kültürleri hakkında oldu. Ramazan ayındaki sipariş sayısının Türkiye gibi diğer ülkelerde de düşük olmasını bekliyorduk. Fakat ortaya çıkan pozitif sonuçlar bizi oldukça şaşırttı. Ramazan’da boyunca bir önceki döneme göre %30 daha fazla sipariş aldık.”

Irak son dönemlerde savaşın izlerini silerek, büyük bir altyapıya hamlesine girişti. Daha önce e-ticaret ve online teslimat servisi alanlarında altyapısal eksikleri bulunan Irak, startup ekosisteminde gerçek bir büyüme kaydediyor. Irak nüfusu 40,7 milyon ve her yıl %2,3 artmakta. 2021’de Irak’taki internet kullanıcı sayısı ise yüzde 2,3 artarak 30 milyona ulaşmış durumda. Altyapı sorunlarına getirilen kalıcı çözümler ve pazarın düzenli olarak büyümesi, internet ve teknoloji girişimleri için çok büyük bir potansiyel vaadediyor.

Güncel İçerikler