Sağlık teknolojilerine odaklanan girişim Ultrahuman, 17.5 milyon dolar yatırım aldı

Kullanıcıları "yaşam tarzını optimize etmeye" teşvik eden sağlık teknolojisi girişimi Ultrahuman, 17,5 milyon dolar yatırım aldı.

Bangalore merkezli fitness platformu Ultrahuman, 17,5 milyon dolar B serisi yatırım aldığını duyurdu. Yatırım turuna Alpha Wave Incubation, Steadview Capital, Nexus Venture Partners, Blume Ventures ve Utsav Somani‘nin iSeed fonundan katılım sağlandı.

Bugüne kadar toplamda 25 milyon dolar finansman alan Ultrahuman abonelik platformu evde egzersiz videoları, uyku seansları, kalp atış hızı takibi gibi içerikleriyle 2019 yılından beri kullanıcıların kullanımına sunulmakta. Ultrahuman’ın en yeni özelliği olan kullanıcıların glikoz seviyelerinin takibi ise metabolik aktiviteyi izlemek için tasarlandığından uygulamaya bambaşka bir boyut kazandırıyor.

Dünyada 1 milyardan fazla insanın metabolik sağlık sorunlarından muzdarip olduğunu iddia eden Ultrahuman, diyabeti hastalar için kan şekeri takibinin önemine de dikkat çekiyor. Paylaşılan verilere göre, yalnızca ABD’de milyonlarca insan prediyabetik yani normalden daha yüksek kan şekeri seviyelerine sahip, fakat bunu henüz bilmiyorlar ve diyabet geliştirme riski altındalar.

Ultrahuman, bu kişiler için egzersiz, diyet ve yaşam tarzı değişikliklerine yönelmenin faydalı olduğunu vurguluyor. Bu değişiklikler, kişinin diyabet geliştirme riskini önleyebilir ve olumsuz sağlık etkilerini önemli ölçüde azaltabilir. Şirket, bir kişi için hangi tür egzersiz ve diyetin iyi sonuç vereceğini bilmenin zorluklarına dikkat çekerek fitness sektörü için önemli bir gelişme olan cihazını tanıtıyor. Haziran ayında beta sürümüyle piyasaya tanıtılan “Cyborg” markalı Ultrahuman cihazı, cilt altındaki interstisyel sıvıdan glikoz çıkaran bir cilt yamasından oluşuyor.

Böylece, Ultrahuman’ın belirttiği gibi kullanıcıları “yaşam tarzını optimize etmeye” teşvik etmek için günlük beslenme, egzersiz ve uyku hakkında önerilerde bulunarak yüksek kan şekeri riskine karşı uyarıyor.

Güncel İçerikler