SpaceX, Dogecoin ile satın alınabilen uzay reklamcılığı dönemini başlatıyor

Elon Musk'ın şirketi SpaceX ve Kanadalı bir teknoloji firması ortaklığı ile gökyüzünü reklam panosuna çevirecek bir projeye başlanıyor.

Elon Musk’ın uzay alanında yürüttüğü şirketi SpaceX, tüm dünyaya hizmet vermeyi amaçlayan yeni projelerini paylaşmaya devam ediyor. Insider’ın ortaya çıkardığı yeni proje ile ise SpaceX, uzayda reklam verilebilmesinin ve her pikselinin Dogecoin ile satın alınabilmesini sağlıyor.

Kanadalı teknoloji firması Geometric Energy Corporationile ortaklık yapan SpaceX, CubeSat adını verdikleri reklam uydusunun fırlatımı için bir ortaklık yapmış. Kanadalı girişim Geometric Energy Corporation‘ın CEO’su Samuel Reid tarafından yapılan açıklamada, uydunun belirli bir bölümünde reklamların gösterilmesi için teklif alınabilecek bir ekranın yer alacağı söyleniyor.

Kanada’lı şirketin CEO’su ayrılan reklam alanı için ise uygunsuz, aşağılayıcı ya da saldırgan bir şeye para harcamayacaklarını umuyor. Logolarını tüm dünyaya tanıtmak isteyen şirketlerin kullanabileceğini söyleyen Reid, bu panoda sanatsal çalışmaların da yer alabileceğini söylüyor.

Coca-Cola ve Pepsi üzerinden örnek veren CEO, bu reklamların uzayı demokratikleştireceğini ve merkezi olmayan katılıma izin verebilecek bir şey elde etmeye çalıştığını söylüyor.

Uyduda piksel alabilmek için ise jeton satın alınması gerektiğini söyleyen Reid, satın alınacak 5 farklı jetonun bulunduğunu söylüyor. Jetonların açıklamaları ise şu şekilde:

  1. Ekran parlaklığını belirleyen jeton: Gamma
  2. Rengi belirleyen jeton: Kappa
  3. X koordinatını belirleyen jeton: Beta
  4. Y koordinatını belirleyen jeton: Rhoe
  5. Reklamın görüntüleneceği zamanı belirleyen jeton: Xi

Jetonların satın alımı için şaşırtıcı bir açıklama yapan Kanadalı CEO, ilk etapta Dogecoin ile ödeme alacaklarını ilerleyen etaplarda ise kripto para tipleriyle de ödemelerin gerçekleşeceğini dile getiriyor.

Güncel İçerikler