Jetlexa: Sözleşme süreçlerini uçtan uca dijitalleştiren yerli girişim

Jetlexa, sözleşme süreçlerindeki iş akışlarının ve risklerin kontrol edilmesini kolaylaştıran, imzalama öncesi süreyi kısaltarak ekipler arasında uyumluluğu artıran bulut tabanlı bir yerli yazılımdır.

Bensu Aydın ve Emrullah Saruhan tarafından Eylül 2020’de kurulan girişim, çalışmalarını İstanbul merkezli sürdürüyor ancak bir ofisi de New York’ta bulunuyor.

Kurucular, iş dünyasında sözleşmelerin ne kadar önemli olabileceğini bunların hukuki metin olmaktan öte tüm ticari ilişkiler için hem bir güven aracı hem de bir yol haritası niteliğinde olduğunun farkında. Dolayısıyla şirketlerin sözleşmelerini takip edebilmek, yönetebilmek ve yaklaşık 30 yıldır uygulanan geleneksel yöntemlere de çözüm olması için; daha hızlı, kurulumu daha kolay ve çok daha verimli araçlara ihtiyaç duymaya başladılar. Bu durumdan yola çıkarak geliştirdikleri uçtan uca çözümler üreten Jetlexa ile sözleşmelerin hazırlanmasından takip ve içerik kontrolü yapılmasına kadar olan tüm süreçlerdeki verimsizlikleri ortadan kaldırmak istiyorlar.

Kurucular, Jetlexa’nın ürettiği değer önerisini dört maddede özetledi

  • Birbiriyle entegre olması gereken çözümleri uçtan uca tek bir platformda sağlayabilmesi,
  • Kurulumu kolay olduğu için ölçeklendirmesi farklı olan tüm işletmelerin ihtiyacına uygun olabilmesi,
  • Bulut tabanlı sunabileceği için maliyetini diğer çözümlere nazaran ciddi anlamda düşürmesi,
  • Kullanıcı deneyimi ve modern teknoloji altyapısı sayesinde şirketiçi tüm birimlerce kolayca işbirliği halinde kullanılarak zaman tasarrufu sağlaması.

Jetlexa nasıl kullanılıyor?

Şirketlerin farklı ihtiyaçlarına uygun geliştirilen ve tek bir platformda sunulan ürün ve hizmetleri bulunuyor. Bunlar:

Sözleşme Yönetimi: Sözleşmelerden kaynaklanan risklerinizi kontrol altına almanızı, raporlamanızı ve sözleşme takibini kolaylaştırmayı sağlayan bulut tabanlı sözleşme yönetim sistemidir.

Belge Otomasyonu: Şablonlarınızı sezgisel, çevrimiçi formlara dönüştürmenizi sağlayan belge otomatikleştirme ve düzenleme aracıdır.

E-imza Uygulaması (Yakında): Sözleşmeler ve sözleşmeler ile ilişkili tüm belgelerin dijital ortamda güvenilir bir şekilde imzalanmasını sağlıyor.

Entegrasyonlar: Sözleşme yönetim sistemini kullandığınız müşteri, satış, insan kaynakları gibi uygulamalarınıza entegre olabiliyor.

Kurucular Bensu ve Emrullah, hedeflerle ilgili olarak;

“Sözleşme yönetim sistemleri tüm dünyada kullanılan ve sanıldığının aksine globalde kolayca büyüyen yazılımlar oluyor. İş hayatımızın her alanında olan sözleşmelerin takibi ve yönetimi için her pazarda benzer deneyimler oluyor. Bu nedenle, başta Doğu Avrupa ve MENA bölgesi olmak üzere globalde büyüme planlarımız bulunuyor. Türkiye’deki sözleşme süreçlerindeki yeni bir yazılım ihtiyacının farkındayız. Bu nedenle Türkiye’deki pazarda büyümek için ilk adımları attık.

Ayrıca Jetlexa olarak bir diğer ayağımız New York’ta olduğu için başta New York’ta olmak üzere tüm dünyada hızlıca büyüyen Legal Tech dikeyinde önemli ve örnek olabilecek bir firmaya dönüşme hedefimiz bulunuyor. Sözleşme süreçlerinin text-based machine learning ve yapay zeka derin teknolojilerine yatkınlığı sebebiyle bu teknolojiler ile iç içe ilerleyen bir sözleşme ve risk yönetimi deneyimi sunmak da istiyoruz. Bu konuda BIGG3 hibesine başvurduk ve geliştirmeyi umduğumuz bu ürünün Türkiye’de ilk örneği olmasını hedefliyoruz.” dediler.

Artık Jetlexa’yla ilgili tüm gelişmeleri egirişim üzerinden takip edebilirsiniz. Jetlaxa, girişim hızlandırma programı KWORKS’e de seçilen girişimler arasında yerini aldı.

Güncel İçerikler