Kodio: Şirketlerin kendi kampanyalarını oluşturabileceği indirim platformu

Fatih Güdül tarafından kurulan yerli girişim Kodio, hem şirketler hem de potansiyel müşteriler için yapay zeka tabanlı bir indirim platformudur.

Bireysel ve kurumsal iki mobil uygulama, kurumsal yönetim paneli ve eticaret entegrasyon servisinden oluşmaktadır.

Kodio, markalar tarafında istenilen anda, istenilen hedef kitleye, istenilen kampanyayı yapmayı sağlar. Son kullanıcı tarafında ise tüm kampanyaların indirim kodlarını tek bir cüzdanda toplamayı hedefler ve sadece platformun kullanıcılarına özel kampanyalar sunar.

Kurucusundan aldığımız bilgiye göre girişim, Eylül sonuna kadar beta aşamasında yayınına devam edecekmiş. Ekim ortalarında anlaştıkları tüm markalar ile bir ön lansman çalışması yapmayı planlıyor. Bu dönemden itibaren dijital pazarlama çalışmaları ile hem markaları hem de son kullanıcıları hedefleyecekler.

Bu güne kadar bireysel uygulamaları 25 bin indirmeye ulaştı. Ocak ayında ise bünyesindeki markalarla birlikte büyük indirimler içeren bir ana lansman yapmak istiyor. Şu an B2B ve B2C modelleri ile çalışıyor. İleri aşamalarda C2C modeli de hayata geçirmeyi gelecek hedefleri arasında gösteriyor.

1 milyon TL yatırım ile kuruldu

Kodio Ekibi

Kodio, bünyesinde turizm ve reklam operasyonları olan CRM Grup ile bünyesinde Girişim Sermayesi Yatırım Fonu ve 24 Gayrimenkul’ün melek yatırımcılığında 1 milyon TL yatırım alarak kuruldu.

Kodio, edindiğimiz bilgiye göre alışveriş ve reklam sektörlerini hedefliyor. Markalara çok düşük cpc maliyetleri ile hizmet sunduğunu iddia ediyor ve böylelikle markaların müşterilere daha yüksek oranlarda indirim yapmalarına olanak tanımak istiyor. Ayrıca firmalar dilerlerse kampanyalarını Kodio uygulamasında listeleyerek Kodio marka bilinirliğine de katkıda bulunabiliyor.

Kullanıcılar Kodio’ya kendilerini tanıtarak sadece ilgi duydukları/duyabilecekleri indirimleri kazanıyorlar. Ayrıca yapay zeka sayesinde kullanıcı davranışları daha iyi analiz edilerek markaların kampanyaları en doğru hedef kitleye dağıtılıyor ve bu sayede yüksek dönüşüm oranları sağlanabiliyor.

Sistem nasıl kullanılıyor?

Firmalar Kodio web sitesi üzerinden veya Ko Partner mobil uygulaması (App StoreGoogle Play) üzerinden başvurularını yaparlar. Başvuruları hızlıca onaylanır ve hemen kampanya oluşturmaya başlayabilirler.

Kullanıcılar doğrudan Kodio uygulmasını indirir ve ilgilendiği kategorileri seçerler. Kendilerine en uygun indirim kodları cüzdanlarında birikir. Kullanıcılar bu kodları diledikleri anda kullanabilirler.

Güncel İçerikler