Window Swap ile dünyanın herhangi bir yerindeki eve canlı bağlanarak o mekandaymış gibi çalışın

Evden çalışmanın artık yeni bir düzen haline geldiği günümüzde, dünyanın birçok yerinden çalışma ortamlarını farklı hale getirecek ilginç şeyler karşımıza çıkıyor.

Diyelimki evinizden çalışıyorsunuz ancak manzarasından pek hoşnut değilsiniz. YouTube, Vimeo gibi video içerik siteleri üzerinden önceden kayıt edilmiş görüntüleri izlemek de pek çekici gelmiyor, işte tam bu noktada sorun tespit eden ve yaşamlarını Singapur’da yaşayan çift Sonali Ranjit ve Vaishnav Balasubramaniam, karantina projesi olarak adlandırdıkları Window Swap‘ı hayata geçirdi.

Window Swap size dünyanın herhangi bir yerindeki sisteme yayıncı olarak dahil olan kullanıcının evinin içinden, penceresinden dışarı, balkonundan sokağı gören vb. çeşitli görüntüleri canlı olarak sunuyor. Bu işin en can alıcı noktası, yukarıda da belirttiğimiz gibi görüntülerin canlı olması. Size o anda o mekanı yaşıyor hissini tattırmak istiyor. Farklı bir bakış açısıyla yorumlamak gerekirse, siz yayın yapan kişinin dünyasına dahil oluyor, bir nebze de olsa ne yaşadığını hissediyorsunuz. Manzarasından memnun olmayan veya empati ile başkalarının penceresinden bakmak için geliştirildi. Window Swap, dünyanın başka bir yerindeki bir pencereden canlı kaydedilen görüntülerin olduğu basit ve sade bir web sitesidir.

Bir ay önce, Ranjit’in BoredPanda’da yayınladığı 15 şehirden gelen görüntülerle başlayan siteye, 2000’den fazla kişi evinden yayın yapmak için başvurmuş.

Sisteme evinden yayın göndermek isteyen kişiler, [email protected] adresine; sitede görünmesini istediği alandan, 10 dakikalık yatay çekilmiş HD görüntüye sahip videoyu ve adını soyadını bulunduğu konumu göndererek başvuru yapabilir. Alternatif olarak da, ve kurucuların en çok tercih ettiği yöntem olarak videoyu vimeo.com adresine yükleyip bağlantı da gönderebilirseniz. Vimeo noktasında “bize BÜYÜK bir iyilik yapacaksınız.” açıklamasında da bulunmuşlar.

Güncel İçerikler