Sony, Vision-S elektrikli otomobil konseptini CES 2020’de duyurdu

Amerika’nın Las Vegas kentinde düzenlenen dünyanın en büyük tüketici elektroniği fuarı Consumer Electronics Show (CES) 2020 bugün itibariyle başladı. Teknoloji devlerinin son kullanıcılara ulaşacak yenilikleri duyurduğu fuarda Sony‘nin Vision-S isimli elektrikli otomobil konsepti fazlasıyla dikkat çekti.

Sony’nin elektrikli otomobil konsepti Vision S, içinde ve dışında bulunan toplam 33 sensörüyle otomobilin yürüyen bir akıllı cihaz haline geldiğini simgeliyor. Yüz tanıma teknolojisiyle birlikte otomobile binen kişileri tanıyan ve otomatik olarak kişiselleştirme imkanı sunan Vision S, boydan boya bilgi – eğlence ekranıyla da geleceğin otomobili konseptini gösteriyor.

Sony, ses teknolojileri alanındaki deneyimini bu otomobile de yansıtarak 360 derece tüm aracı çevreleyen bir hoparlör yapısıyla karşımıza çıkıyor. Böylelikle Vision S’te kullanıcılar akıllı asistandan yararlanırken, müzik dinlerken ya da multimedya içeriklerini izlerken yüksek kaliteli ses performansı yaşıyor.

Sony yeni nesil teknolojilere yatırımını sürdürüyor

Ayrıca Sony, Vision S elektrikli otomobil konseptiyle otomobil sektörünü yakından ilgilendiren teknoloji yatırımlar yapıyor. Sony’nin öncelikli olarak yatırım yaptığı teknolojiler arasında otonom sürüşü destekleyecek LIDAR ve ToF kameralar yer alıyor. LIDAR, radyo dalgaları yerine lazer ışınıyla nesnelerin uzaklığını ölçüyor. Akıllı telefonlardan aşina olduğumuz ToF kameralar ise bir görüntüdeki nesnelerin derinliğini en iyi şekilde anlayarak nesnelerin üç boyutlu modelini çıkarıyor.

Sony’nin mevcut teknolojilerini göstermek için hazırladığı Vision-S konsept otomobili satışa sunulmayacak. Sony, bu modeliyle birlikte B2B alanında ilerlemek ve geliştirdiği teknolojileri otomobil üreticileriyle buluşturmak istiyor.

Güncel İçerikler