Esas Ventures’ın ana sponsor olduğu Startup Istanbul, bu yıl 21 Ekim’de düzenlenecek

Startup Istanbul yine bir ilke imza atıyor. Startupların yanı sıra bu sene Scaleuplar da sahneye çıkıyor. Geliri milyon doları aşmış ya da en az 1 milyon dolar yatırım almış firmalar ana sahnede sunum yapacaklar.

Bu sene 7.’si düzenlenen Startup Istanbul etkinliğinde daha önce Startup Istanbul veya Startup Turkey sahnesinde startup olarak sunum yapmış, yıllık geliri 1 milyon doları aşmış veya bugüne kadar milyon dolar üzeri yatırım almış firmalar 21 Ekim 2019 Pazartesi günü Scaleup Final’leri için sahneye çıkacak.

Finalist 10 scaleup

  • Oladoc
  • Scootium
  • Welcome
  • FriendyCar
  • TripMyDream
  • Alotech
  • ConsoliAds
  • Tamatem
  • Recylan
  • Evrim

Girişimcilik ekosistemini İstanbul’da buluşturan Startup Istanbul’un bu seneki ana sponsoru girişim sermayesi şirketi Esas Ventures oldu. Esas Holding’in girişim sermayesi kolu Esas Ventures, Türkiye’deki aile şirketleri içinde yer alan en büyük girişim sermayesi şirketi.

Yeni sponsorluğu değerlendiren Etohum Kurucusu Burak Büyüdemir “Tüm dünyadan gelen yenilikçi girişim ve yatırımcılarla bu yıl yedinci kez düzenlediğimiz Startup Istanbul’da Esas Ventures’ın sponsorluğundan çok mutluyuz. Geçtiğimiz yıllarda da Startup Istanbul etkinliğini destekleyen ve her fırsatta girişimcilik ekosistemine katkıda bulunan Esas Ventures ile bu işbirliğimizin devam etmesini hedefliyoruz.” dedi.

Esas Ventures Kurucu Ortağı Fethi Sabancı Kamışlı ise yaptığı açıklamada: “Esas Ventures’ı kurduğumuz günden bu yana bir hedefimiz ve hayalimiz var; Türk girişimcilik ekosistemini dünyadaki diğer ekosistemlerle entegre etmek, hayalimiz ise İstanbul’un, bölgesinde en önemli startup merkezlerinden biri olmasını sağlamak. Biz Esas Ventures olarak, İstanbul ile dünyanın geri kalanı arasında bir köprü olmak istiyoruz. Bu bağlamda Startup İstanbul bizim için önemli bir platform, destek vermekten mutluluk duyuyoruz. Günün sonunda dünya markası olabilecek bir Türk girişimciyi, startup’ı desteklemiş olabilirsek ne mutlu bize” dedi.

Şirketlere özel bir deneyim “Corporate Lounge”

Startup Istanbul etkinliğinde Türkiye’deki lider şirketler “Corporate Lounge” da
girişimlerle buluşuyor. Girişimler, etkinlik alanındaki masalarında alanlarının lideri şirketlerle konuşma ve deneyim kazanma fırsatına erişiyor.

Türkiye’den de lider şirketlerin katıldığı Startup Istanbul organizasyonunda Eczacıbaşı, Otokoç ve Modanisa gibi sektörlerinin lideri firmalar girişimlerle buluşacaklar. 18 Ekim 2019 Cuma günü gerçekleşecek mentörlük gününde şirketler, kendi ilgi alanlarında faaliyet gösteren girişimcilerle bire bir görüşebilecek ve olası işbirlikleri için ilk adımı atmış olacaklar.

Güncel İçerikler