TripAdvisor, restoran rezervasyonlarını yerli girişimlerimizden Reztoran üzerinden alacak

Kurulduğu ilk günden bu yana online restoran rezervasyonu alanında yerli ve yabancı rakiplerinden ayrışarak pazarda önemli bir konuma ulaşan gerçek zamanlı restoran rezervasyonu Reztoran, şimdi de dünyanın en büyük seyahat sitelerinden biri olan TripAdvisor ile büyük bir anlaşmaya imza attı.

İstanbul, İzmir, Ankara, Çeşme ve Bodrum’da 900’ün üzerinde üye restorana ücretsiz rezervasyon imkanı sağlıyor. 2014 yılından bu yana 200.000 kişiye hizmet sunan ve 900.000 kişiyi oturtan firma, TripAdvisor ile iş birliği yaptı.

2016 yılında Opentable, 2017 yılında ise Bookatable ile yapılan anlaşmalarla bu iki firmanın Türkiye’deki restoranlara erişimi sağlanırken, Reztoran kullanıcılarının da yurt dışında da rezervasyon yapabilmesinin önü açılmıştı. Ayrıca 3 sene süren yoğun rekabet sonucunda 2018’den beri Pazar lideri olmuştu.

Global pazardaki iş birliklerine devam eden Reztoran, bu anlaşma ile Tripadvisor’da restoran görüntülerken tek bir butonla Reztoran altyapısı üzerinden ücretsiz şekilde rezervasyon yapabilmek mümkün hale geldi.

Reztoran kurucusu Irmak Dönmez bu iş birliğinin turizme de büyük katkı sağlayacağını belirterek açıklamasında şu noktalara da yer verdi; “Global markalarla yaptığımız çalışmalara TripAdvisor ile devam ediyoruz. Dünyanın en büyük markalarından biri olma yolunda ilerleyen TripAdvisor ile yaptığımız bu anlaşma yabancı turistlerin Türkiye’deki restoranları keşfetmelerini ve buralara erişimini da kolaylaştıracak. Bu durumun restoran ve turizm sektörüne gün geçtikçe artan bir katkı sağlayacağına inanıyoruz.” dedi.

Biz de yerli girişimlerimizin haberlerini paylaşmaya devam edeceğiz.

Güncel İçerikler