İş Bankası yurtdışı ödeme alternatiflerini genişletiyor

Türkiye İş Bankası, sanal POS uygulaması aracılığıyla sunduğu yurtdışı ödeme alternatiflerine dünyaca ünlü WeChat Pay, SEPA Direct Debit, Boleto, Elo ve Verkkopanki yöntemlerini de ekledi.

2016 yılından bu yana 13 farklı alternatif ödeme yöntemiyle Sanal POS üzerinden yurtdışından tahsilat yapılabilmesine olanak sağlayan İş Bankası; Brezilya’dan ELO ve Boleto, Finlandiya’dan Verkkopanki (Finnish Online Banking), Çinli dijital cüzdan WeChat Pay ve Avrupa Birliği nezdinde yaygın olarak kullanılan SEPA Direct Debit yöntemlerini de üye işyerlerinin kullanımına sundu.

İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Yalçın Sezen; konuya ilişkin yaptığı açıklamada, %29’luk pazar payı ile lider oldukları elektronik ticaret alanında, üye işyerlerinin tek bir sanal POS entegrasyonu ile yurtdışından en fazla sayıda ödeme yöntemiyle tahsilat yapabilmesini sağladıklarını ifade etti. Her geçen gün artan sınır dışı elektronik ticaretin, ülkemizin mal ve hizmet ihracatının büyümesi açısından önemli bir fırsat olduğunu belirten Sezen, Türk işletmelerinin yurtdışı pazarlara daha kolay erişimi için ödeme sistemlerine yatırım yapmaya devam ettiklerini vurguladı.

Yerel Ödeme Sistemleri Hakkında

Elo, 80 milyon kart adediyle Brezilya’nın önde gelen yerel kart sistemidir. Brezilya’da nakde dayalı bir “kupon” ödeme yöntemi olarak doğmuş Boleto, ülkedeki online ödemelerde %35 pazar payına ulaşmıştır.
Finlandiya’nın önde gelen online ödeme yöntemi olan Verkkopanki (Finnish Online Banking), ülke pazarında %50’nin üzerinde paya sahiptir.
SEPA Direct Debit Transfer, Avrupa Birliği’ndeki 500 milyon hesap kullanıcısına erişme imkânı veren online para tranfer yöntemidir.
WeChat Pay, aylık aktif 1 milyar kullanıcı sayısıyla Çin’in önde gelen cüzdan uygulaması olup, son yıllarda ortalama %20 oranında büyümüştür.

Güncel İçerikler