Fibabanka, girişimleri desteklemek için Finberg’i kurdu

Geçtiğimiz günlerde Türkiye girişimcilik ekosisteminin verilerinin açıklandığı startup.watch etkinliğine katılmıştık. İhsan Elgin, bize cuma gününde yeni kurulan bir yatırım şirketi haberi yapılacağını söylemişti. Tam bu cümlelerin ardından Türkiye’nin önemli bankalarından Fibabanka, girişimleri desteklemek için yatırım ve finansal teknoloji şirketi Finberg’i kurduğunu duyurdu

Finberg, girişimlere ortak olacak ve onlarla birlikte yenilikçi finansal şirketler çıkması için, fintech ekosisteminin geliştirilmesi için destek verecek.

Hedef fon 50 milyon TL

Girişimleri hızlıca desteklemeye başlayan Finberg, ilk yatırımlarını 2.5 milyon TL ile Garaj Sepeti ve Bizim Hesap’a yaptı.

Finberg, KOBİ’lere dokunan ve katma değerli hizmetler sunan yeni nesil teknoloji firmaları ile iş ortaklığı kurarak ekosistemi büyütmek amacı ile yeni girişimlere yatırım yapma yoluyla büyümeyi planlıyor.

Bu niteliklere sahip teknoloji ve yenilik odaklı ölçeklenebilir yeni girişimler, Finberg’e hem iş ortaklığı hem de yatırım almak için başvurabiliyor. Finansal teknoloji ve perakende teknoloji start-up’ları başvurular değerlendirilirken önceliklendiriliyor.

Biz de yeni gelişmeleri takip edip sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Güncel İçerikler