Decacorn Angels’tan yatırım alan yerli girişim PulpoAR’ın turu devam ediyor

Decacorn Angels, yapay zeka destekli görüntü işleme ve artırılmış gerçeklik teknolojileri sunan PulpoAR’a yatırım yaptı. PulpoAR, dünya çapında güzellik markalarına ve perakende şirketlerine sanal deneme çözümleri sağlayan bir teknoloji girişimi olarak öne çıkıyor. PulpoAR, tüketicinin güzellik ürünlerini mağazaya gitmeden istediği her yerden, istediği kadar denemesini sağlıyor.

2019 yılında Ar-Ge çalışmaları sonucunda kendi geliştirdiği artırılmış gerçeklik ve yapay zekâ algoritması ile güzellik markalarının, e-ticaret sektörlerindeki fiziksel mağaza deneyimini; web sitelerine, mobil uygulamalara, sosyal medya platformlarına ve akıllı aynalara taşıyan yerli girişim PulpoAR, şirketlerin online cirolarını, müşteri memnuniyetlerini artırırken iade oranlarını düşürmesine de destek oluyor.

  • PulpoAR, Decacorn Angels yatırımcılarından yatırım aldı. Ancak turun devam ettiğinin bilgisini aldık. Dolayısıyla değerleme veya miktarı henüz yazamıyoruz.

PulpoAR Kurucu ortaklarından Onur Candan yatırımla ilgili verdiği demeçte;

“PulpoAR’ın sunduğu teknoloji sayesinde artık son kullanıcılar daha iyi bir alışveriş deneyimi yaşıyor. PulpoAR olarak amacımız, müşterilere en iyi dijital deneyimi sunarak onların dönüşüm oranlarını ve satış performanslarını artırmak. Çalıştığımız firmalarda, teknolojimizin etkisini 3. aydan itibaren görüyoruz. Online cirolar artıyor, iade oranları düşüyor ve müşteriler daha mutlu bir şekilde alışveriş yapıyorlar. Bu sebeple, geliştirdiğimiz ürün pazarda hızlıca karşılık buldu ve tahmin ettiğimizden de hızlı büyüyoruz. Decacorn Angels yatırımcılarından aldığımız yatırım ile yurt dışı pazarında daha agresif bir büyüme stratejisi izlemeyi planlıyoruz. Hedefimiz, Amerika ve Central Europe pazarlarında daha fazla büyüme sağlamak. Uzun vadede ise daha fazla global marka ile çalışarak sektörde lider konuma gelmek istiyoruz. Ayrıca, yeni ürünlerimiz PhotoAI ve Shade Finder ile sektörde fark yaratmaya devam edeceğiz. PulpoAR, Sephora, Yves Rocher ve Google gibi küresel markalarla yaptığı iş birlikleri sayesinde hızla büyümeye devam ediyor. Şirketimiz sanal makyaj, cilt bakım ve AR tabanlı çözümleriyle sektörde fark yaratmayı sürdürüyor. Markalarla kurduğumuz uzun vadeli iş birlikleri, dijital kanallarda müşteri etkileşimlerini artırırken, markaların satış performanslarını da güçlendirmeye katkıda bulunuyor. Bu projelerde, kullanıcıların dijital kanallar üzerinden ürünleri sanal olarak deneyimlemelerini sağlayarak markaların dijital dönüşüm süreçlerine katkıda bulunuyoruz.” dedi.

Güncel İçerikler