Mobil süt analiz cihazı geliştiren yerli girişim MilkApp, Founder One’dan yatırım aldı

MilkApp, süt analizinde spektroskopi teknolojisini kullanarak süt analiz süresini 10 saniyeye indirerek kullanıcısına yüksek doğrulukta sonuçlar sunan yerli bir girişimdir.

Süt ve süt ürünleri kalitesini uçtan uca takip edilebilir hale getirmek ve süt ürünleri üretilirken üretim kaçaklarının yanı sıra hammadde kalitesini ve kimliğini sürdürülebilir şekilde korumak amacıyla süt analiz cihazı geliştiren MilkApp, Founder One’dan yatırım aldı.

Bu yatırım turundaki en önemli detaylardan biri de, MilkApp, Mart 2023’te 1.6 milyon TL hedefle çıktığı paya dayalı kitle fonlama yatırım turunda, 2.8 milyon TL fon toplayarak hedefini yüzde 175 oranında tamamlamıştı. İlk yatırım turu kitle fonlama olan bir girişime, ikinci turunda, Sina Afra’nın liderliğinde Türkiye’nin en aktif fonlarından biri Founder One yatırım yaptı.

MilkApp ağırlıklı olarak süt ve süt ürünleri üreten mandıralar, çiftlikler, çiftçiler, süt toplama kooperatifleri ve süt birlikleri için yerinde analiz ve uzun dönem raporlama odaklı yazılım ve donanımlar geliştirerek sütün verimliliğini ve kalitesini ölçerek usulsüzlüklerin önüne geçerek tedarikçi ve tüketicilere izlenebilir bir kalitede gıda alım satım imkânı sunuyor. Sisteme kolay entegre oluşu sayesinde personel ihtiyacı olmaksızın ek iş yükü oluşturmaksızın, mevcut süreci uzatmamakta ve periyodik bakımları haricinde kalibrasyona ve bakıma ihtiyaç duyulmadan uzun ömürlü kullanılabilmektedir.

Gıda arzının güvenliği konusunda da süt ve süt ürünlerinde bir ilke imza atarak sütün toplanmasından son tüketiciye kadar olan serüvenini blok zincir ile kayıt altına alan MilkApp, kendi markası ile perakendede satışını gerçekleştirdiği süt ürünlerinin bu yolculuğunu karekod ile tüketici ile paylaşmakta ve tüketiciye tükettiği ürün hakkında gerçek kalite, üretim, lojistik ve sertifikasyonları hakkında özelleştirilmiş bilgiler sağlamaktadır.

Erzurum Ticaret Borsası, Ahiler Kalkınma Ajansı ve Erzurum Atatürk Üniversitesi iş birlikleri ile TÜBİTAK 1004 kapsamında 150 milyon TL bütçeli bir ortak projede yer alma imkanına sahip olan girişim 2023 yılında 100 milyondan fazla veri toplamıştır.

MilkApp, elde ettiği başarılar ve büyüme potansiyeli ile daha fazla yatırımcıyı projeye dahil etmek amacıyla Fonbulucu kitlesel fonlama platformu üzerinden yeniden yatırıma açılmıştır.

Gelecek üç yıl içerisinde süt istatistikleri anlamında elde ettiği verilerle bölgesel yatırımlara destek olmayı hedeflemektedir. Ayrıca, pazardaki %20’lik hedefi doğrultusunda, yerel bir servis ağı kurarak ek gelir elde etmeyi planlamaktadır. MilkApp, Süt ve Süt Ürünleri kategorisinde zincir marketlerde yer alarak markasının bilinirliğini perakende tarafında da artırmayı hedeflemektedir.

Güncel İçerikler