Disleksi çoçuklar için geliştirilen eğitim platformu OKUT, 1.5 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı

Disleksili çocuklar için geliştirilen yenilikçi eğitim platformu OKUT, ŞirketOrtağım Melek Yatırımcı Ağı liderliğinde iş dünyasından da bir kaç melek yatırımcının katılımıyla 1.5 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım alarak büyüme yolunda önemli bir adım attı.

Etkileşimli ve oyunlaştırılmış disleksi egzersizleri ile okuma güçlüğü çeken çocuklara yönelik destek sağlayan OKUT, bu yatırımla birlikte uluslararası arenadaki büyüme stratejilerini hızlandırmayı planlıyor.

OKUT, okuma güçlükleriyle mücadele eden 7-12 yaş arası çocuklara yönelik geliştirilen bir mobil uygulama olarak öne çıkıyor. Uygulama, çocukların okuma becerilerini eğlenceli bir şekilde geliştirmeyi amaçlarken, fonetik temelli okuma egzersizleri ile disleksi için en önemli becerilerden biri olan fonetik farkındalığı destekliyor. OKUT’un kurucu ortaklarından Yuşa Arığ “OKUT’un aldığı bu yatırım, misyonumuzu daha da güçlendirecek ve teknoloji altyapımızı geliştirerek daha fazla çocuğa ulaşmamızı sağlayacak. Kullanıcı deneyimini geliştirmek ve global pazarda da varlık göstermek için bu yatırım bizim için uzun bir yolun ilk adımı.” dedi.

Amerika pazarına açılma ve büyüme stratejisi

Geçtiğimiz aylarda Amerika ve Kanada pazarlarına açılan OKUT, burada da kullanıcıların ilgisini çekmeye başladı. Alınan yatırım sayesinde, OKUT’un globalleşme yolundaki adımları hızlanacak ve başta Amerika olmak üzere çeşitli pazarlarda büyümeyi hedefleyecek.

OKUT, özellikle eğitim teknolojileri alanındaki yatırımcıların dikkatini çekmeye devam ediyor. Bu yatırım turunun OKUT için sadece finansal bir katkı olmadığını vurgulayan Arığ, “Bu yatırım, OKUT’un eğitim teknolojilerindeki yenilikçi yaklaşımına duyulan güvenin bir yansıması. Ekibimizle birlikte çocukların okuma alışkanlıklarını geliştiren, onların dil becerilerini güçlendiren daha interaktif ve motive edici içerikler yaratmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

OKUT’un Ar-Ge ekibi, platformu sürekli olarak yenileyip geliştirmek için çalışmalarını sürdürüyor. OKUT’un Ar-Ge sorumlusu Serkan Gürgenci, CTO Ulaş Yılmaz ve deneyimli Unity geliştiricisi Alper İlkay Karataş, platformun oyunlaştırma unsurları ve kullanıcı dostu arayüzleri üzerinde yoğun mesai harcıyor. Ekip, uygulamanın teknolojik altyapısını güçlendirmek ve eğitici mini oyunlarla öğrenmeyi daha eğlenceli hale getirmek için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Yeni özellikler ve gelecek hedefleri

OKUT, aldığı yatırım ile sadece teknoloji altyapısını değil, aynı zamanda sunduğu eğitim içeriklerini de genişletmeyi planlıyor. Çocukların öğrenme sürecini eğlenceli ve etkili kılmayı amaçlayan platform, zorlu egzersizlerle okuma güçlüğünün üstesinden gelmeye çalışan çocuklar için motivasyonlarını arttıracak mini oyunları OKUT’a entegre etmek istiyor.

Güncel İçerikler