Şehrin yeni yabanı The Good Wild, etki yatırım fonu Founder One’dan yatırım aldı

Geleceğin gıdasını üretme amacıyla yola çıkan The Good Wild, dünyanın geleceği için besin değeri iyileştirilmiş, gezegene saygı gösteren ve sınırlı kaynakları koruyan bitki bazlı ürünler üretiyor.

Köklü mirasımızdan gelen gıdayı günümüz teknolojisi ve bilimle iyileştiren The Good Wild “Upgraded Food” kategorisi ile gıda konusundaki çalışmalarını yeni bir boyuta taşıyor. Şehrin yeni yabanı The Good Wild ürünlerinden; filizlendirilmiş ve fermente bakliyatlar serisi dünyada bir ilk olma özelliğini taşıyor. Marka doğduğu toprakta doğal karakteriyle, insan müdahalesi olmadan bağımsız yetişen yaban kavramını yeniden hatırlatmayı ve iyileştirilmiş bitkisel proteine çözüm olmayı amaçlıyor.

Özünde sürdürülebilirlik olan The Good Wild Türkiye Gıda İnovasyon Platformu, TÜGİP ‘in Rol Model Programı kapsamında olup, TÜBİTAK desteği ile Ar-Ge çalışmalarına devam ediyor. TÜGİP araştırma sonucuna göre filizlendirilmiş fermente baklagiller %133 daha fazla fenolik bileşik, %304 daha fazla antioksidan içeriğe sahiptir. Bitkisel proteinde büyük bir potansiyeli olan baklagillerin filizlendirilip fermente edilmesi, emilim ve sindirim zorluklarını azaltıyor, fitik asit ve lektin uzaklaştığı için protein emilimi ve enzim aktivitesi de artıyor.

Beslenme uzmanı Dilara Koçak ve gıda mühendisi Hüseyin Şirin’in deneyimlerini ve uzmanlıklarını birleştirerek kurdukları The Good Wild markasının ürünleri 2023 Haziran ayında tüketici ile buluştu.

The Good Wild filizlenmiş ürünler, filizlenmiş fermente ürünler ve filizlendirilmiş çorbalar, kurutulmuş bakliyat filizleri, filizlendirilmiş atıştırmalıklar, filizlendirilmiş granola çeşitleri, filizlendirilmiş bakliyat unları ve çıtır bakliyatlardan oluşan geniş bir yelpazeye sahip. Tamamı glutensiz 32 adet upgraded ürünün hiçbirinde ilave şeker, sentetik katkı, koruyucu ve renklendirici kullanılmıyor.

The Good Wild kurucu ortağı Dilara Koçak verdiği demeçte;

“Aldığımız bu ilk tur yatırım ile yeni pazarlara girme ve ihracata hazırlık için heyecanlıyız. Potansiyeli çok yüksek bitki bazlı protein ile dünyanın önemli sorunları olan açlık, kıtlık ve sağlık problemlerine etik ve bilimsel değerlerden ödün vermeden çözüm olacağımıza inanıyoruz.”

Güncel İçerikler