Elektrikli araç şarj platformu Virta, 85 milyon euro yatırım aldı

Elektrikli araç şarjlarını işletmeler için karlı hale getiren Virta, 85 milyon euro yatırım aldı. 65 milyon euroluk yatırım, Jolt Capital liderliğinde E.ON., Helen Ventures, Vertex Growth Fund, Fin Industry Investment, Lahti Energy, Vantaa Energy ve Kotka Energy tarafından desteklenen Future Energy Ventures tarafından yapıldı. 20 milyon euroluk yatırım ise Business Finland'dan geldi.

Elektrikli araç şarjlarını işletmeler için karlı hale getiren Virta, 85 milyon euro yatırım aldı. 65 milyon euroluk yatırım, Jolt Capital liderliğinde E.ON., Helen Ventures, Vertex Growth Fund, Fin Industry Investment, Lahti Energy, Vantaa Energy ve Kotka Energy tarafından desteklenen Future Energy Ventures tarafından yapıldı. 20 milyon euroluk yatırım ise Business Finland‘dan geldi.

2013 yılında kurulan Virta, akıllı elektrikli araç şarj hizmetleri geliştirmede dünya lideri olduğunu iddia ediyor. Girişim:

“Vizyonumuz, sokaklarda emisyonsuz sürüş yapan sessiz elektrikli araçlarla temiz, karbonsuz bir gelecek ve bir endüstri öncüsü olarak tutkumuz, bu geleceği gerçekleştirmekte geçiyor.” dedi.

Girişimin platformu, ister ana iş ister katma değerli bir hizmet olsun, elektrikli araç şarj ekosisteminde ticari hizmetlerin başlatılması, ölçeklendirilmesi ve işletilmesi için uygun maliyetli bir yöntem sunuyor.

Şu anda 35 ülkede 1.000’den fazla profesyonel elektrikli araç şarj işletmesi, elektrikli araç şarj hizmetlerini Virta platformunda yürütüyor. Bu şarj şebekesi operatörleri, Avrupa’daki en büyük kamu şebekelerinden birini oluşturuyor. Dolaşım dahil ağ, elektrikli araç sürücülerine 350.000’den fazla şarj noktasına erişim sunuyor.

Virta CEO’su Jussi Palola:

“Elektrikli araç şarj platformu, küresel şarj hizmetleri oluşturan şirketler için kritik öneme sahip. Güçlü mali konumumuz, ortaklarımız için en iyi büyüme yeteneklerini sağlamamıza olanak sağlıyor.” dedi.

Yeni yatırımla beraber girişim, 2025 yılına kadar Avrupa ve Asya-Pasifik bölgesindeki şarj işlemlerini 5 katın üzerine çıkarmayı hedefliyor.

Güncel İçerikler