Google, yapay zeka aracılığıyla spam içerikleri ayıklayacak

Dünyanın en büyük arama motorlarından biri olan Google, bir kişinin günlük olarak uğraşması gereken tüm istenmeyen çağrılarla başa çıkmak için bir çözüm üzerinde çalışıyor. Şirket, yapay zeka kullanımıyla tüm spam veya otomatik çağrılarla etkili bir şekilde başa çıkmak için bir yöntem geliştiriyor.

Dünyanın en büyük arama motoru şirketlerinden biri olan Google, bir kişinin günlük olarak uğraşması gereken tüm istenmeyen çağrılarla başa çıkmak için bir çözüm üzerinde çalışıyor. Şirket, yapay zeka kullanımıyla tüm spam veya otomatik çağrılarla etkili bir şekilde başa çıkmak için bir yöntem geliştiriyor.

Pixel serisi akıllı telefonlarında bu sorunla başa çıkmaya yardımcı olmak için Call Screen özelliğini zaten sunsa da bu sistem, sorunu yalnızca belirli bir ölçüde ele alıyor. Bununla birlikte Google’ın, konuşmalı yapay zeka sayesinde kullanıcıların bu spam / otomatik aramalardan kaçınmasına daha iyi yardımcı olacak daha yetenekli bir teknoloji oluşturmak istediği görülüyor. Ortaya çıkan yeni bir habere göre, Google yetkilisi Jonathan Eccles, Made by Google Podcast’in son bölümünde markanın istenmeyen aramalarla ilgili sorunları nasıl çözmek istediğinden bahsetti.

Şirket, bu sorunu konuşmalı yapay zeka ile çözmeye çalışıyor. Jonathan Eccles:

“Çok adımlı, çok dönüşlü konuşma yapay zekası, gelen her aramanın önünde bu koruyucu ve yardımcı katmanı oluşturmak açısından pek çok ilginç kapı açabilir.” dedi. 

Ayrıca yetkili, bu özelliğin bir şekilde bu yıl içinde gelebileceğini ima ettiğini de sözlerine ekledi.

Pixel akıllı telefonlardaki Call Screens özelliği şu anda yapay zekayı kullanıyor. Bununla birlikte Google, muhtemelen bu sistemi yapay zeka teknolojisi ile daha da geliştirmek istiyor. Konuyla ilgili detaylı bilgi bulunmasa da Pixel 8 serisinin lansmanı sırasında bu özellik hakkında daha fazla önemli bilgi paylaşılabileceği tahmin ediliyor. 

Güncel İçerikler