WhatsApp, Android cihazlarda kullanıcı arayüzünü değiştiriyor

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, Android işletim sistemli akıllı telefon kullanıcıları için yeni bir arayüz sunmaya hazırlanıyor. Bu arayüz, iOS işletim sistemli cihazlardakiyle benzer bir görünüme sahip olacak

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, Android işletim sistemli akıllı telefon kullanıcıları için yeni bir arayüz sunmaya hazırlanıyor. Bu arayüz, iOS işletim sistemli cihazlardakiyle benzer bir görünüme sahip olacak.

Meta bünyesine geçmesiyle beraber birbirinden farklı özelliklere sahip olan WhatsApp, kullanıcıların hayatını kolaylaştıracak yenilikler yapıyor. Bu sayede şirket, rakiplerine oranla daha fazla kullanıcıya sahip oluyor.

Ortaya çıkan bilgilere göre şirket, sunduğu yeni beta sürümünde tıpkı iOS cihazlarda olduğu gibi alt kısımda yeni bir gezinme çubuğunu test ediyor. Bu yeni arayüzün hayatı daha fazla kolaylaştıracağı tahmin ediliyor.

Android işletim sistemi için yapılan kullanıcı arayüz güncellemelerinin hemen ardından yapılan değişiklikler, WhatsApp’ın yenilenmediğini ve benzer özellikler etrafında döndüğünü bizlere gösteriyor. Bu yüzden uygulamanın müdavimleri daha modern bir görünüme sahip olmak istiyor.

WhatsApp, şimdi de yeni güncelleme ile kullanıcılara uzun süredir istediklerini vermeye karar verdi. Yeni beta güncellemesi 2.23.8.4 sürüm koduyla geliyor. WhatsApp’ın Android kullanıcıları için kullanıcı arayüzünün yeniden tasarımı üzerinde çalıştığı görülüyor. Bu yeni tasarım, bir alt gezinme çubuğu da sunuyor. 

Ekran görüntülerine bakıldığında, WhatsApp’ın uygulama arayüzünde gözle görülür değişiklikler yapılıyor. Android için yapılan bu değişiklikler, platformun tüm işletim sistemlerinde benzer görünüme sahip olmasını sağlıyor. Bu sayede kullanıcı deneyiminin iyileştirilmesi ve geliştirilmesi sağlanıyor.

Yenilenen arayüz, şu an için belli başlı cihazlarda test ediliyor. Yapılan testler sonrasında tüm akıllı cihazlara ne zaman geleceği henüz bilinmiyor.

Güncel İçerikler