Web3 altyapısını erişilebilir hale getirmeyi düşünen Gateway.fm, 4.3 milyon euro yatırım aldı

Merkezi olmayan blockchain altyapı sağlayıcısı Gateway.fm, tohum turunda 4.3 milyon euro yatırım aldı.

Merkezi olmayan blockchain altyapı sağlayıcısı Gateway.fm, tohum turunda 4.3 milyon euro yatırım aldı. Lemniscap liderliğinde düzenlenen tura CMT Digital Ventures, the LAO DAO, Folius Ventures, TRGC, Metaweb Ventures, Very Early Ventures, Factor Ventures, Fantom Foundation ve Unstoppable Domains Ventures katıldı.

Igor Mandrigin ve Cuautemoc Weber tarafından kurulan girişim, Web3 projelerinin sunucuları yapılandırmaya veya sürdürmeye kaynak ayırmadan ölçeklenmesine yardımcı olmak için tasarlanmış dağıtılmış, çok zincirli altyapı oluşturan, merkezi olmayan, yüksek performanslı bir blok zinciri alt/düğüm sağlayıcısı olarak karşımıza çıkıyor. 

Web3 girişimi, Amazon Web Services (AWS) gibi merkezi hizmetlere dayanmayan merkezi olmayan RPC çözümleri oluşturmaya odaklanır. 

Bugüne kadar şirket, 1inch, Gnosis, Ethereum Foundation, NEAR ve Polygon Labs dahil olmak üzere bir dizi önemli endüstri ağır sikletinden ‘Grow’, ‘Access’ ve ‘Jumpstart’ çözümleri için güçlü bir pazar doğrulaması aldığını belirtiyor. 

Gateway.fm kurucu ortağı ve CEO’su Cuautemoc Weber, “Bugünkü duyuru, en iyi küresel yatırım vizyonerleriyle ürün grubumuz için sağlam bir onay damgasını temsil ediyor. Finansal kurumları ve işletmeleri blockchain teknolojisini güvenle keşfetmeye teşvik ederken, Web3 projelerinin hızla ölçeklenmesine yardımcı olmak için güvenilir altyapı, sınıfının en iyisi doğrulayıcılar ve sağlam geliştirme araçları sağlamak istiyoruz.” dedi.

Lemniscap kurucusu Roderik van der Graaf, “Yeni nesil araçlarla Gateway, blockchain ağlarının ve protokollerinin kapsayıcılık, kullanılabilirlik ve güvenilirliğini genişletiyor.” dedi.

Yatırımla beraber girişim, ürün gelişimini hızlandırmayı ve hizmetlerini geliştirmeyi planlıyor.

Güncel İçerikler