Yerli girişim StartupCentrum, Nomos Ventures liderliğinde 440 bin dolar yatırım aldı

Nomos Ventures'ın liderliğini üstlendiği turda StartupCentrum; Arz Portföy, H2O Investment ve Yeşim Sümerkan'dan toplamda 440 bin dolar yatırım aldı.

Nizamettin Sami Harputlu ve Müge Bezgin tarafından 2021 yılında kurulan StartupCentrum; girişimciler, yatırımcılar, hızlandırıcılar ve yetenekler arasında bir köprü oluşturan global startup ve veri platformudur.

StartupCentrum; Yiğit Group’un yatırım kolu Nomos Ventures‘ın 320 bin dolar ile liderliğini üstlendiği turda; Arz Portföy, H2O Investment ve Yeşim Sümerkan‘dan toplamda 440 bin dolar yatırım aldı.

Lider yatırımcı Nomos Ventures bu yatırım ile StartupCentrum’un misyonunu destekleyerek girişimcilere daha fazla kaynak sağlamayı ve ekosistemin gelişimini hızlandırmayı hedefliyor. 45 yıldır faaliyetlerini sürdüren Nomos Ventures, İstanbul merkezli bir risk sermayesi şirketi olarak, yenilikçi fikirleri desteklemeyi ve teknoloji şirketlerine yatırım yapmayı amaçlıyor.

Lider yatırımcısı Nomos Ventures’ın Yönetici Ortağı Kadir Yiğit turla ilgili verdiği demeçte;

“StartupCentrum’un girişimcilik ekosistemine sunduğu katkıları uzun süredir takip ediyoruz. Bizim de inandığımız yenilikçi ve girişimcilik ruhunu destekleyen bu platformun bir parçası olmaktan mutluluk duyuyoruz. Yiğit Group olarak 45 yıldır hizmet veren bir aile firmasıyız. Üç yıl önce startup ekosistemindeki potansiyeli görünce bir VC kurup teknoloji şirketlerine yatırım yapma kararı aldık. Öncelik verdiğimiz alanlar fintech ve proptech olsa da karşımıza çıkan etkileyici ve oyun değiştirici iş modellerine de yatırım yapmaya çalışıyoruz. Şu zamana kadar üç yatırım yaptık, yatırımlarımızı önümüzdeki süreçte artırmak istiyoruz. Girişimcilerin, ekosistemlerinde sürdürülebilir bir değişim yaratmalarına yardımcı olma hedefimiz doğrultusunda StartupCentrum’a yatırım yaptık, bu yatırımın her iki taraf için de değer yaratacağına inanıyoruz.” dedi.

Güncel İçerikler