Dijital medya girişimi Dolubatarya, Hayat Finans’tan 1 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı

Türkiye’de yeni nesil dijital medya girişimlerinin önemi artmaya devam ederken, bir yandan da bu alana yapılan yatırımlar da dikkat çekiyor.

Dün spor medyası girişimlerinden Sports Digitale’ın yatırım aldığını paylaşmıştık, bugün ise elektrikli araç, batarya ve şarj haberlerine odaklanan Dolubatarya, 1 milyon dolar değerleme üzerinden ilk yatırımını Hayat Finans‘tan aldı.

4 yılı aşkın süredir elektrikli araç, batarya ve şarj teknolojileri üzerine yayıncılık faaliyeti yürüten Dolubatarya, kâr-zarar ortaklığı usulüyle bu yatırım turunu tamamladı.

Dolubatarya, elde ettiği finansmanı başta ‘Licarco‘ markasıyla ABD’ye yönelik yazılı-görsel içerik üretimini artırmak ve teknoloji yayıncılığı tarafında Deeby‘yi kurmak için kullanacağını açıkladı.

Dolubatarya kurucusu Bilal Akgündüz verdiği demeçte;

“Emeklerinden dolayı ekip arkadaşlarım sevgili İbrahim Halil, Gökhan, Mustafa ve Sadrettin‘e çok teşekkür ediyorum. Umarız sadece Türkiye ile sınırlı kalmaz ve yurtdışında da elektrikli araç odaklı yayıncılığın belkemiği olacak bir mecraya imza atarız. Son olarak Türkiye’de ilk defa bir girişimin kâr-zarar ortaklığıyla fonlanmasını sağlayan bu yatırım sürecindeki büyük desteklerinden dolayı Samet Türkoğlu, Ayşe Irmak Alkan ve tüm Hayat Finans ekibine teşekkür ediyorum.”

Güncel İçerikler