Geliştiricilere odaklanan Daytona, 500 Emerging Europe’un da katıldığı turda 5 milyon dolar yatırım aldı

Açık kaynaklı bir geliştirme ortamı yöneticimi sunan New York merkezli Daytona, bugün küresel çapta geliştiriciler için geliştirmeyi demokratikleştirme misyonunu desteklemek amacıyla 5 milyon dolarlık tohum turda yatırım aldı.

Upfront Ventures‘ın liderlik ettiği tura mevcut yatırımcı 500 Emerging Europe da girişime olan inancını kanıtlayarak ikinci kez yatırım yaparak katıldı.

Girişim yeni yatırımını; ürün geliştirme ve pazarlama, satış ve mühendislik rolleri için işe alım süreçlerinde kullanacak ve geliştiricilere yönelik geliştirme ortamlarını genişletme sürecini hızlandırmasını sağlayacak.

Daytona, 2023’ün sonlarında kurumsal geliştiriciler için kendi çözümünü tanıttığından bu yana yıllık tekrar eden gelirini (ARR) neredeyse iki katına çıkmış.

Şirket ayrıca bireysel geliştiricilere yönelik açık kaynaklı bir sürüm hayata geçirdi ve bu sürüm, iki ay önceki ilk başlangıç anından bu yana çok büyük ilgi gördü, GitHub‘da 5 binden fazla yıldız toplamış ve sürekli olarak en çok yıldız alan listede yerini almış. Bu durum, bu alana olan güçlü bir talebin göstergesi olarak yorumlanıyor.

Daytona, başlangıçta büyük işletmeler için geliştiricilerin iş görevleri otomatize etmesini, sorunsuz işbirliği yapmalarını ve verimliliği artırmalarını sağlarken aynı zamanda kurumsal güvenlik gereksinimlerine de uygun çözümler sunmak amacıyla ortaya çıkmış.

Bu faydaların büyük organizasyonlar dışında da yaygınlaştırılmasının önemini fark eden Daytona, bireysel geliştiricilere de aynı düzenli geliştirme deneyimini sunmak için kurumsal platformunun ana bileşenlerini açık kaynak haline getirdi.

Geliştirici topluluğunda yaygın olan ve uyumsuz geliştirme ortamlarının önemli verimlilik kayıplarına yol açtığı “benim makinemde çalışıyor” sorunu, IEEE Journal’a göre geliştiricilerin üretken zamanlarının %56’sını kaybetmelerine neden oluyormuş.

Daytona, herhangi bir geliştiricinin tek bir komutla tam çalışan bir ortam oluşturmasını sağlayarak bu sorunu doğrudan ele alıyor: “daytona create.”

Daytona’nın kurucu ortağı ve CEO’su Ivan Burazin verdiği kısa demeçte;

“Amacımız her geliştiriciyi daha üretken hale getirmek ve gereksiz karmaşıklıkları ortadan kaldırarak yeni başlayanlar için giriş engelini azaltmak. Bugün, bir geliştirme ortamı kurmak, 1900’lerde bir arabayı çalıştırmak gibi, birçok adım ve hata noktası içeriyor.”

Upfront Ventures’ın ortağı ve Daytona’nın yeni yönetim kurulu üyesi Kevin Zhang ise demecinde;

“Dünyanın en ileri görüşlü şirketleri, ekipleri için tek tip bir geliştirme ortamı sağlamak amacıyla bulut geliştirme ortamlarına yöneldi. Daytona’nın kurucuları, 10 yıldan uzun bir süre önce ilk bulut IDE’lerinden birini oluşturduklarından bu yana bu yönde çalışıyorlar. Konu uzmanlıkları ve tutkuları, güçlü güvenlik gereksinimlerini de karşılayan sevilen bir geliştirici deneyimi oluşturmaları için onları benzersiz bir şekilde konumlandırıyor.”

Güncel İçerikler