Yerli girişim Obilet, Fransa merkezli BlaBlaCar’dan stratejik yatırım alıyor

Online seyahat ve turizm platformlarından Obilet, Fransa merkezli BlaBlaCar'dan stratejik yatırım alıyor. Obilet’in kurucuları Ali Yılmaz ve Yiğit Gürocak, CEO’luk görevlerine devam edecekler.

Türkiye’nin önde gelen online seyahat ve turizm platformlarından Obilet, stratejik yatırım almak üzere BlaBlaCar ile anlaşmaya vardığını duyurdu. Anlaşmanın kesinleşmesi için gerekli onayların alınmasının ardından, Obilet operasyonel bağımsızlığını koruyarak mevcut faaliyetlerini ve projelerini kesintisiz sürdürecek. Ayrıca, Obilet, BlaBlaCar’ın gelişmekte olan ülkelerde yürüttüğü otobüs biletleme işine de katkıda bulunacak.

  • Obilet’in kurucuları Ali Yılmaz ve Yiğit Gürocak, CEO’luk görevlerine devam edecekler.

2012 yılında kurulan Obilet, yüzlerce otobüs, havayolu, feribot, otel ve araç kiralama firmasının sunduğu yolculuk ve rezervasyon seçeneklerinin karşılaştırılmasını ve satın alınmasını sağlıyor. Yıllık 40 milyondan fazla biletleme ve rezervasyon işlemi ile dünyanın önde gelen seyahat-turizm platformlarından biri olan Obilet, B2C hizmetlerinin yanı sıra B2B iş ortaklarına sefer verisi dağıtımı ve otobüs firmalarına biletleme altyapı yazılımı (IMS) hizmetleri sunuyor. Otobüs biletlemesiyle başlayan Obilet, bu alanda dünya çapında en çok işlem gerçekleştiren ilk 3 platform arasında yer alıyor. Son dönemde yurt dışı pazar açılımına odaklanan Obilet, 15 dilde 50’den fazla ülkeye ait seferleri kullanıcılarına sunarak özellikle Doğu Avrupa’da lider seyahat biletleme platformlarından biri haline geldi.

Fransa merkezli BlaBlaCar ise 21 ülkede yılda 27 milyon aktif kullanıcının yolculuk paylaşımı yapmasını sağlayan bir platform. Şehirler arası topluluk tabanlı seyahatler için sürücüleri ve yolcuları bir araya getiren BlaBlaCar, dünya genelinde lider konumda bulunuyor. BlaBlaCar, multi-modal yolculuklar için ana platform olma vizyonunu taşıyor ve paylaşımlı veya toplu yolculukların yaygınlaştırılmasını kolaylaştırarak karbon emisyonunun azaltılmasına katkıda bulunmayı hedefliyor.

Obilet ve BlaBlaCar, yurtdışı pazarlarda birlikte büyümeyi hedefliyor. Obilet CEO’su Yiğit Gürocak, anlaşmayla ilgili yaptığı açıklamada, Türkiye’nin en önde gelen seyahat-turizm platformu olduktan sonra yurtdışındaki pazarlara yöneldiklerini belirtti. BlaBlaCar ile benzer vizyon ve değerlere sahip olmalarının, otobüs biletlemesi alanında lider olma fırsatının sunulmasının ve BlaBlaCar’ın teknolojisi ile organizasyonel birikiminden yararlanma imkanlarının bu ortaklık teklifini değerlendirmeye motive eden en büyük unsurlar olduğunu ifade etti. Anlaşmanın tamamlanmasının ardından mevcut ekibi büyüterek çalışmalarını hızlandıracaklarını belirtti ve bu anlaşmanın Obilet’in tüm iş ortaklarına ve kullanıcılarına büyük fayda sağlayacağına inandığını söyledi.

BlaBlaCar CEO’su Nicolas Brusson ise, Obilet’in Türkiye’de otobüs sektörünün dijitalleşmesine öncülük ettiğini ve büyüme hikayesini uzun zamandır takip ettiklerini belirtti. BlaBlaCar’ın Obilet’e yapacağı yatırım ile Avrupa dışındaki pazarlarda sürdürülebilir mobiliteye erişim imkanlarını geliştirme misyonunu bir kez daha ortaya koyacaklarını ifade etti.

Güncel İçerikler