Yerli girişim LemonRocks, 8 milyon dolar değerleme üzerinden 750 bin dolar yatırım aldı

Türkiye’nin veri odaklı startup ve VC platformlarından biri olan LemonRocks, global yatırım şirketlerinin ve melek yatırımcıların katıldığı ilk yatırım turunu başarıyla tamamladı.

Bu yatırım, LemonRocks’ın global pazarlarda genişlemesine ve inovatif ürünler geliştirerek kapsamlı veri çözümleri sunmasına hız kazandıracak. LemonRocks, global ve Türk yatırımcıların ilgisini çekerek 8 milyon dolar değerleme ile 750 bin dolar topladı. Yatırım turunda Türkiye’den H2O Ventures ve İsviçre’den Storm Global da yer aldı.

2023 yılının sonunda kurulan LemonRocks, startuplar ve VC’ler için Crunchbase ve PitchBook gibi büyük bir veri sağlayıcısı olmayı planlıyor. Ayrıca web3 verileri de sunan LemonRocks, ilk olarak web3 endüstrisinde eşleştirme yapmaya başlayacak. LemonRocks, rakipleriyle karşılaştırmalı olarak daha hızlı ve daha ilgili veri bulmayı hedefleyerek, yatırımcılar için çok kritik olan en doğru bilgiyi sağlamayı amaçlıyor. Şirket, DWF Labs ve Ava Labs gibi devlerle olan ortaklıklarıyla da dikkat çekiyor.

LemonRocks’un kurucusu Yusuf Berkan Altun, iki kez exit yapmış, İsviçre doğumlu, eski bir Forbes teknoloji yazarıdır. Onunla birlikte, Emir Ünlütürk, LemonRocks’un yapay zeka fonksiyonlarını yönlendirmektedir. Şirketin CTO’su Tezcan Turasan, web3 entegrasyonları ve sektördeki yenilikçi projeler konusunda geniş bir deneyime sahiptir.

LemonRocks’un danışmanlarından, Crunchbase ve Apple eski çalışanı Truman So ise şunları ekledi: “LemonRocks’un potansiyeline inanıyorum ve bu yolculukta onlarla birlikte olmaktan büyük heyecan duyuyorum.”

Şirket ayrıca ABD otoriteleri tarafından kitle fonlaması için onaylanmış olup, yakın zamanda Republic.com‘da bir kampanya başlatmayı planlıyor.

Güncel İçerikler