Startup’ları kurumsal şirketler, mentorlar ve yatırımcılarla buluşturan program: Gstartups

Özelilkle Türkiye ve İngiltere arasında bir köprü olan Gstartups, girişimcilerin ihtiyacı olabilecek bağlantıları sağlayarak, daha fazla başarılı girişim olmasını istiyor.

Girişimcilik dünyasında son zamanların dikkat çeken şirketlerinden Gstartups, genç ve dinamik bir dijital hızlandırıcı olarak girişimlere hizmet veriyor.

Türkiye ve İngiltere’deki startup’larla yoğun iş birliği gerçekleştiren ve özellikle bu iki ülke arasında bir köprü olan Gstartups, yenilikçi iş fikirlerini bir araya getirerek sektöre yeni bir soluk katmayı hedefliyor. Sadece bir yıl önce kurulmuş olmasına rağmen, Gstartups, 6 girişimin yatırım sürecine liderlik etmiş ve birçok startup’ın globalleşme hedeflerine ulaşmasında önemli bir rol oynamış durumda.

İngiltere merkezli program: Gstartups

Ekosisteminde; Meloapps ve Abonesepeti gibi startupları barındıran Gstartups, kurumsal müşterilerin ihtiyaçlarını tespit ederek girişimlerle iş birliği yapmalarını sağlayarak başarı hikayeleri oluşturmayı da planlıyor.

Gstartups’ın serüveni, startup’ların satış yapma kapasitelerini artırma hedefiyle başladı. Edindiğimiz bilgiye göre kurucular, iş fikrinin ürüne dönüşmesinin yeterli olmadığını fark ederek, ürünlerin müşterilere daha etkili bir şekilde ulaşmasını sağlamak için ağlarındaki kurumların acil ihtiyaç analizlerini yaparak uygun startup’larla bu kurumları buluşturuyor.

  • Bu sayede girişimlere “müşteriye erişim” imkanı sunuluyor.

İkinci aşamada, Gstartups odak noktasını startup’ların globalleşme hedeflerine destek olacak şekilde değiştirdi. Platform, erişilebilirliği ve görünürlüğü artırarak startup’ların global pazarlarda doğru zamanda doğru müşterileri bulmalarını sağlayacak destek paketleri geliştirdi.

Gstartups, kullanıcıların girişimlerin büyüme ve ölçeklenmelerini anlık olarak takip edebilmelerini sağlayan kullanıcı dostu bir arayüze sahip. Hızla değişen piyasa koşullarına uyum sağlama önemine dikkat eden platform, kurumsal şirketlerden yatırımcılara, teknoloji merkezlerinden teknoparklara ve danışmanlardan tedarikçilere kadar geniş bir katılımcı kitlesini bir araya getiriyor.

Platform, anlık sektörel analizler, trend endüstriler, detaylı ürün ve şirket analizleri, yapay zeka destekli sayfa içi arama gibi özelliklerle donatılmıştır. Bu araçlar, kullanıcıların sektördeki tüm gelişmeleri etkin bir şekilde takip etmelerine olanak tanır.

Gstartups aracılığıyla kurumsal şirketler, dijital dönüşüm süreçlerinde karşılaştıkları özel sorunlara yönelik çağrı programları oluşturabilir ve bu platform üzerinden teknoloji ve ürün ihtiyaçlarını duyurabilir. Bu, potansiyel ortaklıkların kurulmasını kolaylaştırır, startup’ların görünürlüğünü artırır ve onların müşterileri, yatırımcıları ve geniş ekosistemi bilgilendirmelerine imkan tanır.

Gstartups’ın kurucu ortağı Can Akkaya, Gstartups’la ilgili verdiği demeçte;

“Girişimlerin yolculuğunu anlıyor ve büyüme hikayelerinde onlara yol arkadaşı oluyoruz,” diyor. “Platform, startup’ların büyüme süreçlerini yakından takip ederek, yatırımcıların ve kurumsal şirketlerin radarına girebilmeleri için uçtan uca destek mekanizmaları geliştiriyor. Gstartups sadece bir araç değil, aynı zamanda startup’ların büyüme sürecinde bir yol arkadaşıdır. Kurumsal şirketlere ve yatırımcılara anında erişim sağlayan, değerli mentorları bir çatı altında toplayan bu platformun sağladığı avantajlar, startup’ların global başarı hikayelerini yazmalarıyla giderek daha belirgin hale gelecek.”

Güncel İçerikler