İndeks Bilgisayar, HB Bilişim’in yüzde 51’ini 23.2 milyon dolar değerleme üzerinden satın aldı

Türkiye'nin önde gelen bilişim teknolojileri dağıtım grubu Index Grup'un halka açık şirketlerinden biri olan İndeks Bilgisayar, HB Bilişim AŞ'nin yüzde 51 hissesini, şirketin toplam değeri olan 23.235.294 dolar üzerinden satın aldı.

24 yıldır bilişim teknolojileri sektörünün önde gelen şirketlerinden İndeks Bilgisayar, 1994 yılında kurulan ve mobil ürünler alanında dünya standartlarında çözümler, satış ve teknik servis hizmetleri sunan HB Bilişim‘in yüde 51 hissesini 23.2 milyon dolara satın aldığını resmi olarak duyurdu.

HB Bilişim A.Ş., uzman ekibiyle özellikle Apple başta olmak üzere tüm teknoloji ürünlerini yenileyerek 12 ay garanti ve çeşitli finansal çözümlerle kurumsal ve perakende çözüm ortakları aracılığıyla pazara sunuyor. Şirket, 2024 yılı için 51 milyon dolar, 2025 yılı için ise 70 milyon dolar net satış hedefi koyarken; 2024 yılı için 5 milyon dolar, 2025 yılı için ise 7 milyon dolar net kâr hedefliyor.

Index Grup Şirketleri Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik satın alımla ilgili verdiği demeçte;

“Yenilenmiş cihaz sektörü sadece akıllı telefonlarla sınırlı kalmayıp, dizüstü bilgisayarlar, tabletler, ses cihazları, giyilebilir teknolojiler, küçük ev aletleri ve oyun konsollarıyla daha fazla ürün, kategori ve taleple hızla büyüyor. Gelişmiş pazarlarda yenilenmiş akıllı telefonların pazarın %25’ine ulaştığı, global yenilenmiş akıllı telefon pazarının ise 2022 yılında 64 milyar dolar hacme ulaştığı tahmin ediliyor. Şirketimiz, geleceğe dönük stratejisiyle, bu büyüyen pazara güçlü bir iş ortaklığıyla girdi. Bu yatırımın, şirketimizin konsolide mali tablolarında net kâr ve net kâr marjına önemli derecede katkı sağlamasını bekliyoruz. Önümüzdeki süreçte Avrupa pazarında da faaliyet göstermek amacıyla Almanya’da bir şirket kurmayı hedefliyoruz. Bu satın alım gücümüze güç katacak.”

Güncel İçerikler