Papara, Pakistan merkezli SadaPay’in tamamını satın aldı

Yerli finansal teknoloji girişimi Papara, küresel genişleme stratejisinin bir parçası olarak Pakistan merkezli SadaPay’in yüzde yüz hissesini satın aldığını duyurdu.

Bu hamle, Avrupa’dan sonra Orta Doğu ve Güney Asya pazarına giriş yapmak için atılan önemli bir adım olarak öne çıkıyor.

Brandon Timinsky tarafından 2019 yılında kurulan ve kısa sürede 1 milyon kullanıcıya ulaşan SadaPay, yıllık 1.5 milyar dolar ödeme hacmi ile dikkatleri üzerine topladı. Mastercard iş birliğiyle Orta Doğu ve Asya (MEA) bölgesindeki ilk numarasız banka kartını sunan SadaPay, Pakistan’da finansal dönüşümün öncüsü olarak gösteriliyor.

Şirket, kuruluşundan bu yana, Recharge Capital ve Kingsway Capital liderliğindeki iki yatırım turunda 20 milyon dolar yatırım almıştı.

Bu satın alma, son yıllarda Pakistan’da gerçekleştirilen en önemli fintech yatırımları arasında yer alıyor. Şirket, SadaPay’in yenilikçi ve cesur adımlarını, kendi güçlü teknolojisi, kullanıcı odaklı yaklaşımı ve iş bilgisi ile destekleyerek, SadaPay’i bölgenin en önemli fintech oyuncusu haline getirmeyi hedefliyor.

Bu satın alma ile şirket, güçlü teknolojisini, bilgi birikimini ve kullanıcı odaklı kültürünü 1 milyar nüfuslu bir coğrafyaya taşımaktan gurur duyduğunu belirtti.

Güncel İçerikler