300 bin TL hibe veren Lonca Girişimcilik Merkezi, 10. dönem için girişimcilerin başvuruları bekliyor

Teknoloji odaklı ve ölçeklenebilir girişimleri destekleyen Lonca Girişimcilik Merkezi, 10. dönem programı için başvuruları kabul etmeye başladı. Bu yeni dönem programında, girişimcilere 300 bin TL’ye kadar hibe desteği sunulacak.

2017 yılında inovatif fikirleri desteklemek amacıyla kurulan Lonca Girişimcilik Merkezi, Türkiye’nin girişim ekosistemini güçlendirmeye devam ediyor.

İlk dokuz dönemde 3 binden fazla başvuru alan ve 90’dan fazla girişimi mezun eden merkez, 10. dönem için başvuruları almaya başladı.

Girişimcilere ürün geliştirme ve acil harcamalar için hibe desteği sağlayan Lonca, bugüne kadar 4 milyon TL’den fazla nakit hibe dağıttı. Mezun olan 25 girişim, toplamda 5 milyon dolardan fazla yatırım aldı.

  • Ayrıca, mezun girişimler girişimcilik ve pazarlama eğitimi, sektörel danışmanlık, PoC, açık ofis ve mentorluk gibi çeşitli desteklerden yararlandı.

Girişimlere 300 Bin TL hibe

Yeni dönemde, Lonca Girişimcilik Merkezi, girişimlerin finansal ihtiyaçlarını karşılamak için hibe desteğini 300 bin TL’ye kadar çıkardı. Bu dönemde de özellikle FinTech girişimleri için Kuveyt Türk’ün API altyapısı kullanılabilir olacak. Kuveyt Türk Portföy yönetimindeki Lonca GSYF ise başarılı mezun girişimlere yatırım önceliği tanımaya devam edecek. Ayrıca, 6 aylık program boyunca ürünü hazır olan girişimlere Kuveyt Türk ile iş birliği yapma fırsatı sunulacak.

Başvurular Haziran sonuna kadar açık

Türkiye girişim ekosistemine büyük katkılar sağlayan Lonca’ya, girişimciler 30 Haziran 2024 tarihine kadar loncagirisim.com adresinden başvuruda bulunabilirler. Programa seçimler, girişimin geniş bir pazar büyüklüğüne hitap etmesi, gelir veya fayda modeli bulunması ve kurucu ekibin sadece girişime odaklanması gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılacak.

Güncel İçerikler