İnşaat ve gayrimenkul sektörüne odaklanan Yapısoft, 4 milyon TL hedefle ikinci kez kitle fonlama yatırım turuna çıktı

Yapısoft, inşaat ve gayrimenkul sektörüne yönelik yazılım çözümleri sunan yenilikçi bir girişim olarak kitle fonlama platformu fonbulucu'da ikinci yatırım turuna başladı. Bu süreçte, 982 yatırımcıdan 5,7 milyon TL ön talep toplayan Yapısoft, ikinci turda 4 milyon TL fon hedefliyor ve şirketin yüzde 6 hissesini yatırımcılara sunacak. Minimum yatırım tutarı ise 100 TL olarak belirlenmiş durumda.

Yapısoft, inşaat ve gayrimenkul sektörlerindeki firmaların satış ve satış sonrası süreçlerini yönetebilecekleri, müşteri ve finansal kayıtlarını takip edebilecekleri dijital çözümler sunan girişim olarak karşımıza çıkıyor.

İlk yatırım turunu Mayıs 2022’de gerçekleştiren şirket, 799 yatırımcıdan 2 milyon TL toplayarak bu fonla Yapısoft SalesOffice, Yapısoft FinanceOffice, Yapısoft Stream ve Yapısoft Estate (YES) ürünlerini geliştirdi.

İkinci yatırım turu öncesinde 982 yatırımcıdan toplam 5,7 milyon TL ön talep toplayan Yapısoft, yeni turda yüzde 6 hissesini yatırımcılara arz ederek 4 milyon TL fon elde etmeyi amaçlıyor.

Bu turun ilk 14 günü yalnızca mevcut ortaklara açık olacak ve 24 Mayıs’ta kampanyasını başlatan Yapısoft, hedefe ulaşamazsa fonlama yeni yatırımcılara da açılacak.

2028 yılı sonunda 3,3 milyon dolar brüt kar hedefleyen Yapısoft, ilk yatırım turunu 73 saatte tamamlamıştı. Bu sürecin ardından SalesOffice ve FinanceOffice yazılımlarını çoklu dil ve para birimi seçenekleriyle nihai hale getiren şirket, müşterilerinin ihtiyaçlarına yönelik olarak Yapısoft Stream (dijital tabela) ürününü de satışa sundu. Gayrimenkul profesyonelleri için geliştirilen Yapısoft Estate (YES) yazılımının planlama ve marka süreçlerini tamamlayan şirket, Ekim 2023’te ürünün altyapısını nihai hale getirerek pazarlama sürecine başladı. YES, üretici, satışçı ve alıcı arasındaki iletişimi güçlendirmek için tasarlandı ve ikinci fonlama sonrası global pazarlara açılmayı hedefliyor.

Yapısoft CEO’su Ceyhun Sezer Coşkun yeni kitle fonlama turuyla ilgili verdiği demeçte;

“Geliştirdiğimiz teknolojik çözümlerle inşaat ve gayrimenkul sektöründe hızlı büyümeyi ve global alanda var olmayı hedefliyoruz. Ürünlerimizle global pazarda etkileşimde bulunma ve bu alandaki fırsatları değerlendirme şansına sahibiz. Bu yatırım turu ile YES markamızın pazarlama faaliyetini gerçekleştirecek ve üç yıl içinde Türkiye’nin en büyük yerli gayrimenkul yazılım markası olacağız.”

Coşkun, kitle fonlamasının işlerini topluluğa tanıtmak, destek almak ve geniş kitlelere ulaşmak için güçlü bir araç olduğunu vurguladı.

Güncel İçerikler