Çocukların bilişsel ve zihinsel becerilerini geliştirmeye odaklanan Piagmo, 10 milyon TL değerleme üzerinden yatırım aldı

Yazılım kalite kontrol ve güvencesinde dünya standartlarında hizmet sunan yerli girişim Virgosol, önemli bir adım atarak grup yapılanmasına geçiş sürecini başlattı. Bu kapsamda, çocukların bilişsel ve zihinsel gelişimlerini Montessori pedagojisi ile desteklemeyi hedefleyen Piagmo'ya 10 milyon TL değerleme ile yatırım yaptı. Aldığı tohum öncesi yatırım ile Piagmo, eğitim teknolojilerini geliştirmenin yanı sıra, Montessori pedagojisinin dünya çapında daha geniş bir kitleye ulaşmasını amaçlıyor.

Dünya standardında sunmaya çalıştığı yazılım kalite kontrol ve güvencesi hizmetleriyle dört yıldır sektöre yön veren Virgosol, Deloitte tarafından hazırlanan Teknoloji Fast 50 listesinde yüzde 2000 büyüme oranıyla 6. sırada yer almıştı.

Grup şirketi olma yolunda ilk adımını atan Virgosol, 2021 yılında Montessori pedagojisiyle okul öncesi çocukların bilişsel ve zihinsel becerilerini geliştirmek için kurulan teknoloji firması Piagmo’ya 10 milyon TL değerleme üzerinden yatırım yaptığını duyurdu.

Bu yatırımla, dijital oyun-eğitim sektörüne adım atan Virgosol, Piagmo’nun eğitim teknolojilerini ölçeklendirmesine ve kişiselleştirmesine olanak sağlarken, global pazarlara erişim gücü sayesinde bu teknolojileri daha geniş kitlelere ulaştırmayı hedefliyor.

Virgosol Kurucu Ortağı ve CEO’su Özgür Arzu Er yatırımla ilgili verdiği demeçte;

“Virgosol olarak, her zaman insanı ön planda tutarak toplumsal faydayı gözetiyoruz. Bu doğrultuda, dijital oyun ve eğitim sektöründe büyük bir potansiyele sahip Piagmo’ya yatırım yapmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Sadece Piagmo’ya yatırım yapmakla kalmayıp, aynı zamanda büyüme yolculuklarında onlara eşlik edecek ve yeni yatırım turlarına hazırlanmalarına destek olacağız” diye belirtti. Dijital oyun ve eğitim sektörünün dünya genelinde geliştiğini ve Türkiye merkezli bir firmanın global başarı kazanmasının çok önemli olduğunu vurgulayan Er, şunları ekledi: “Bu alanda genç ve yetenekli girişimcilerin desteklenmesi, hem ülkemizin hem de bu sektörde faaliyet göstermek isteyen potansiyel girişimcilerin önünü açmak açısından son derece önemli. Piagmo’ya yaptığımız yatırım bu açıdan da büyük değer taşıyor. Virgosol ve Piagmo olarak, hızla büyüyen bu sektörde 2024 yılı sonuna kadar global pazarda önemli bir yer edinmeyi hedefliyoruz. Değer odaklı ve güvene dayalı bir yaklaşımla iş birliklerimizi güçlendirirken, grup şirketi olma yolunda yatırımlarımıza devam edeceğiz. İlerleyen dönemde yapay zeka ve siber güvenlik alanlarındaki girişimlere de yatırım yapmayı planlıyoruz.”

Piagmo Kurucu Ortağı Utku Biçer ise aldığı yatırımla ilgili verdiği demeçte;

“Virgosol’un desteğiyle, Piagmo’nun eğitim teknolojileri alanında global bir lider olma yolunda büyük bir adım attığını görüyoruz. Bu yatırım sayesinde, çocukların bilişsel ve zihinsel gelişimlerini destekleyen yenilikçi çözümlerimizi daha geniş kitlelere ulaştırma imkanımız olacak. Her çocuğun iyi bir eğitimi hak ettiğine inanarak, Virgosol’un deneyimi ve geniş ağı ile birlikte, eğitimde dijital dönüşümü hızlandırmayı ve çocuklar için daha kaliteli bir öğrenme deneyimi sunmayı amaçlıyoruz. Bu iş birliği, sadece Piagmo için değil, aynı zamanda Türkiye’deki teknoloji ekosistemi için de önemli bir gelişme olarak görülmeli.”

Yurt dışında Frankfurt Accelator ve UCL Edtech Labs hızlandırıcılarından destek alan sayılı firmadan biri olan Piagmo, yurt içinde de TİM-TEB Girişim Evi, Hello Tomorrow Turkey – Meta ve İzmir NIC gibi hızlandırıcıların programlarına seçildi.

Dünyanın en büyük eğitim teknolojisi yarışması GESAWARDS’ta gelecek vaat eden ilk 15 girişimden biri seçilen Piagmo’nun geliştirdiği çocukların bilişsel ve zihinsel becerilerini Montessori pedagojisine uyumlu gelişimi için var olan mobil oyun platformu Playo, ABD, İtalya ve Fransa’da kullanıcıya çıktığı ilk aylarda %30 organik büyüme ivmesini yakaladı. Cirosunun önemli bir kısmını bu ülkelerden elde eden Piagmo, yakaladığı bu büyüme ivmesi ve stratejik ortaklıklar sayesinde merkezini konumlandırması için Fransa’dan özel davetiye aldı.

Güncel İçerikler