Yerli girişim ARspar, Hollanda merkezli Floorplanner tarafından satın alındı

Rotterdam merkezli dijital alan planlama araçları sağlayıcısı Floorplanner, yapay zekalı fotoğraf düzenleme platformu ARspar Technologies‘i satın aldığını duyurdu. Ancak satın alma tutarı açıklanmadı.

Bu satın alma, Floorplanner’ın ARspar’ın yapay zeka odaklı fotoğraf düzenleme platformunu kendi platformuna entegre etmesine olanak tanıyacak. Bu entegrasyon, alan planlama araçlarının görsel kalitesini ve diğer yönlerini geliştirecek. Kullanıcılar, kolaylıkla daha ilgi çekici ve ayrıntılı mimari görselleştirmeler oluşturabilecek. Ayrıca, ARspar’ın teknolojisi sayesinde Floorplanner, gelişmiş arka plan oluşturma yetenekleri sağlayarak kullanıcıların kapsamlı teknik beceriler gerektirmeden profesyonel düzeyde görüntüler tasarlamasına imkan tanıyacak.

Burhan Kocabıyık, Gürkan Ordueri ve Esad Kılıç tarafından kurulan ARspar Technologies, e-ticaret dünyasında ürün görsellerinin önemini vurgulayan, hepsi bir arada bir yapay zeka fotoğraf düzenleme platformudur. Şirketin yapay zeka destekli arka plan oluşturucusu, birkaç dakika içinde stüdyo standardında ürün görselleri oluşturabiliyor. Kullanıcı dostu olan platform, teknik becerilere ihtiyaç duymadan görüntülerin istenildiği gibi düzenlenmesine olanak tanıyor ve herhangi bir cihazdan erişim sağlıyor.

ARspar’ın kurucu ortağı Burhan Kocabıyık satın almayla ilgili verdiği demeçte;

“Bu yolculukta kendim, girişimler, müşteriler ve satış hakkında çok şey öğrendim. Yolculuğumuzun bir parçası olan herkese minnettarım ve yol boyunca verdiğiniz destek için çok teşekkür ederim! Şimdi, Jeroen Bekkers ve Gert-Jan van der Wel liderliğindeki harika ekiple 3D ve AI görselleştirme alanını geliştirmeye devam etmek için Floorplanner’a Ürün Yöneticileri olarak katılıyoruz.”

ARspar, son 3,5 yılda aralarında Lamborghini ve Westwing’in de bulunduğu 70’ten fazla kurumsal markayla çalıştı ve dört büyük 3D ve AI görselleştirme aracı ve uygulaması yarattı. Şirket, SaaS platformunu 55.000’den fazla kullanıcıya ulaştırdı.

2007 yılında üç mimar ve bir inşaat mühendisi tarafından kurulan Floorplanner, dünya çapında 20 milyondan fazla kullanıcısıyla tamamen tarayıcı tabanlı ilk 2D ve 3D planlayıcı haline geldi. Platform, her tarayıcıda çalışan hafif bir kat planı editörü sunarak kullanıcıların herhangi bir cihazdan dakikalar içinde görüntü oluşturmalarına olanak tanıyor. Ayrıca, güçlü bulut tabanlı render yetenekleri ile profesyoneller, öğrenciler veya kişisel portföy oluşturma için ideal bir çözüm sunuyor.

Kuruluşundan bu yana kendi kendini finanse eden ve kârlı olan Floorplanner, önemli platform yatırımları yaparak kullanıcı deneyimini sürekli olarak geliştirmeye devam ediyor.

Güncel İçerikler