İstanbul merkezli oyun stüdyosu Midas Games, Ludus Ventures’tan 1 milyon dolar yatırım aldı

Selçuk Korateş, Hikmet Duran, Fatih Karadeniz, Mert Ulutaş, Emre Öztürk ve İlkim Ülgen tarafından kurulan Midas Games, Ludus Ventures liderliğinde 1 milyon dolar yatırım aldı

2024 yılı başında Tera Portföy ile Girişim Sermayesi Yatırım Fonu olarak kurdukları ikinci fonlarını duyuran Ludus Ventures, bu yılın ilk yatırımını Midas Games‘e 1 milyon dolar ile yaptı.

Selçuk Korateş, Hikmet Duran, Fatih Karadeniz, Mert Ulutaş, Emre Öztürk ve İlkim Ülgen tarafından kurulan Midas Games, mobil oyun geliştirme, yayınlama, yazılım geliştirme ve oyun hukuku alanlarında tecrübeye sahip.

Son 2 senedir yükselmeye devam eden; yetenek bazlı ve rekabetçi oyunlar kategorisinde oyun üretecek Midas Games, ilk oyunlarını 2024’ün ikinci yarısında çıkmayı hedefliyor.

Şirketin ortakları olan Hikmet, Emre ve Mert; aynı zamanda oyun üretiminin iskelet kadrosunu oluşturuyor. Hikmet Emre ve Mert, toplam 25 milyon indirmeye ulaştıkları Gigantic Games’te uzun yıllar beraber çalıştıktan sonra, birlikteliklerini Midas Games’te devam ettiriyor. CTO rolündeyse 20 senenin üzerinde yazılım geliştirme tecrübesiyle, borsa aracı kurumlarının ilk internet şubelerini oluşturmuş ve Türkiye’nin en büyük Mobil Pazarlama platformunun teknik altyapısını geliştirmeye liderlik etmiş Fatih Karadeniz bulunuyor. Yeteneğin ve rekabetin ödüle dönüşebildiği bu oyun kategorisinde; Legal alandaysa; Bilişim ve Mobil Oyun hukuku konusunda alanının en uzman isimlerinden biri olan İlkim Ülgen var. Midas Games’in CEO’su rolünde, Zynga’ya satışı gerçekleşen Rollic firmasında 3 seneyi aşkın süre çalışan ve bir çok hit oyuna imza atmış Selçuk Korateş bulunuyor.

Kurucu ortak ve CEO Selçuk Korateş verdiği demeçte;

“Oyunlarımızda; yetenek, strateji ve azmi ödüllendirerek, oyuncularımıza en iyi oyun deneyimini yaşatmayı hedefliyoruz. Pazardaki potansiyelin çok farkındayız, oyun sektöründe çok fazla şeyin değişeceği dönemin henüz başındayız. Bu potansiyeli gerçek kılacak etmen ise ekibin gücü ve inovatif yaklaşım olacak. Biz de ekibimizi bu ölçekte kurduk. Sektördeki tecrübemizi; dünyada yakın zamanda gelişmeye başlayan bu pazarda, ölçeklendirilebilir oyunlar geliştirmek ve milyonlarca insana ulaşmak için kullanacağız. İş partnerimiz Ludus, bize her konuda yardımcı olarak hem odağımızın sadece oyun geliştirmede kalmasını sağlıyor, hem de işimize ivme katıyor. Hedeflerimize ulaşmak için Ludus ile işbirliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz.”

Ludus ortaklardan Mehmet Ayan yaptıkları yatırımla ilgili olarak verdiği demeçte;

“Ludus Ventures olarak ikinci fonumuzun ilk yatırımını, Türk oyun endüstrisinin uluslararası pazarda ön plana çıkmasındaki en önemli faktörlerden biri olan, genç ve dinamik ekip yapısını, önceki yıllarda farklı projelerde birlikte çalışma fırsatı bulduğumuz tecrübeli üyelerle güçlendiren Midas’a, yenilikçi fikirlerini tüm dünyadaki oyun severlere ulaştırma serüvenine destek olmak için yapmaktan heyecan duruyoruz.”

Güncel İçerikler