Finartz ve Papara, e-ticaret ödemelerini güvenli hale getirmek için iş birliği yaptı

Finartz, ödeme teknolojilerinde değişen ihtiyaçlara odaklanarak geliştirdiği yenilikçi çözümlerin kullanımına bir yenisini daha ekledi.

Kullanıcı odaklı çözümleriyle finansal hizmetleri herkes için kolay ve erişilebilir hale getiren Papara, Finartz ACS ile kart sahiplerini e-ticaret ödemelerinde Papara uygulaması üzerinden mobil bildirim ile doğrulamaya başladı. E-ticarette güvenli ödeme çözümleri için yapılan iş birliğiyle kullanıcı doğrulama sürecinde işlem başarı oranları %5 artış ile %87’ye yükseldi.

Güvenlik ve Kullanıcı Deneyimi Dengesi

18 milyonun üzerinde kullanıcıya ulaşan Papara ve Türkiye’nin en hızlı büyüyen fintech şirketlerinden biri olan Finartz arasındaki iş birliğiyle kullanıcıların kendilerini doğrulayabilmesi için tek kullanımlık SMS kodu yerine Papara uygulaması ile mobil bildirim gönderilmesi öncelikli yöntem olarak belirlendi. SMS kodlarına kıyasla daha hızlı, güvenli ve kullanıcı dostu bir doğrulama süreci sunularak kullanıcıların işlem yapma süreci kolaylaştı. Kullanıcıların işlemlerini daha güvenilir bir ortamda gerçekleştirmesi sağlandı. Kesintisiz doğrulama akışına olumsuz etki edebilecek durumlar önceden incelenerek alınan aksiyonlarla işlem başarı oranlarında yüzde 90 seviyelerine ulaşılması hedefleniyor.

Önümüzdeki dönemde ise ek doğrulama adımlarını ortadan kaldıran risk bazlı doğrulama yöntemiyle kesintisiz ödeme deneyiminin ilk denemelerinin yapılması bekleniyor. Finartz 3D Secure ile çalışan risk bazlı kimlik doğrulama, alışveriş sepetini terk etme oranlarındaki artışın ana nedeni olan ek doğrulama adımlarının önüne geçerken kullanıcı doğrulamaya ihtiyaç duymak yerine risk hesaplama teknolojisi kullanıyor.

Finartz’ın, kartlı ödemelerde kullanıcı doğrulama yapılmasını sağlayan EMV sertifikalı Access Control Server (ACS) ürünü ile kartlı ödemeler güvenli hale gelirken, riskli görülen işlemler için özelleştirilmiş mobil bildirimler yoluyla doğrulama sağlanabiliyor. Veri güvenliği standartlarına uyum ve hassas verinin korunması konularında sektörde öncü olan Finartz, ACS ürünüyle PCI DSS, PCI 3DS ile yerel ve bölgesel regülasyonlara uyumluluk sağlıyor.

Güncel İçerikler