Yerli astroloji uygulaması Astopia, 300 bin dolar tohum öncesi yatırım aldı

Global bir astroloji uygulaması olma hedefiyle yola çıkan Astopia, 250.000 kullanıcıya ulaşarak 300 bin dolar yatırım aldığını duyurdu.

Kişisel astrolojik rehberlik sağlayan ve Ağustos 2023 yılında Atıl Samancıoğlu, Ceyla Yurtseven ve Utku Gülseven tarafından kurulup 250 bin kullanıcıya ulaşan Astopia, ana yatırım turu öncesi gerçekleştirdiği tohum öncesi turda 300 bin dolar ara yatırım aldı.

Yatırım turuna katılan isimler arasında; Kıvanç Ünal, Merve Gürel, Atakan Özel, Mehmet Said Atabay ve Çağrı Emre Korkmaz bulunuyor.

Astopia, kişinin doğum tarihi, yeri ve saati ile benzersiz doğum bilgilerine dayanarak kişiselleştirilmiş astrolojik rehberlik sağlıyor. Kullanıcılarına günlük, haftalık, aylık burç yorumları yanı sıra sevdikleri bireyler ile ilişki uyumları, gökyüzündeki gezegen transitlerinin etkileri, Ay’ın hareketlerine bağlı meditasyon ve ritüel önerileri ile astrolojik takvim dahil olmak üzere bir çok alanda hizmet veren Astopia, aynı zamanda alanlarında uzman gerçek astrologlardan da danışmanlık sunan bir mobil uygulama.

Ağustos 2023 yılında hayata geçirilen Astopia’nın kurucularından Ceyla Yurtseven verdiği demeçte;

“Astrolojide anlam bulan ve belirsiz dönemlerinde rehberlik arayan insanların sayısı her geçen gün artıyor. Astopia’nın özünde, bireylerin yaşamlarında umut ve istikrar arayışıyla astrolojiye başvurdukları zamanlarda onlara bir rehber ve destek olarak hizmet etme inancı yatıyor. ABD’de yapılan bir araştırmaya göre 18 ila 34 yaş arasındaki gençlerin %43’ü hayatlarıyla ilgili kararları burç ya da tarot falına bakarak veriyor ve her 3 kişiden 1’i astrolojinin hayatlarında olup bitenleri anlamlandırmanın bir yolu olduğunu düşünüyor. (Kaynak: Business Wire) Astopia’da ilk günden itibaren Amerika pazarını hedeflemeye devam ettik. Kısa süre içinde yaptığımız küçük çaplı pazarlama çalışmalarıyla Amerika kıtasında büyük bir potansiyel olduğunu gördük. Ara bir yatırım turu ile global pazarlarda rakip uygulamalar ile yarışabilmeyi ve ürün gelişimini hızlandırmayı amaçladık. Bu yatırım, Ağustos ayında kapatmayı amaçladığımız ana yatırım turuna kadar kullanıcı ve pazar payı kazanımımızda katalizör görevi görecek. Hedefimiz 2024 yıl sonunda %50’si globalden kazanılacak şekilde 1 Milyon kullanıcı sayısına ulaşmak.”

Nisan ayında Portekizce ve İspanyolca versiyonları da çıkacak olan Astopia’nın tüm temel içeriği uzman astrologlar tarafından titizlikle hazırlanırken, girişim aynı zamanda farklı dillerdeki yerelleştirme, sesli ve görsel içerik üretimi de dahil olmak üzere pazarlama çabalarını geliştirmek için AI (Yapay Zekâ) teknolojisinden yararlanıyor. AI’ın bu stratejik kullanımı yalnızca içerik alanlarını desteklemekle kalmıyor, aynı zamanda kullanıcıların değişen beklentilerini karşılamak için pazarlamayı da optimize ediyor.

Bu yatırımı küresel büyümede kullanıcı edinme ve tutundurma rakamlarını göstermek için bir ara yatırım olarak konumlandıran Astopia, Ağustos itibariyle 10’dan fazla dil desteği hedefiyle ana yatırım turuna hazırlanıyor.

Güncel İçerikler