Karbon emisyonunu ve petrol kullanımını azaltmaya odaklanan Verdantwave, Founder One’dan yatırım aldı

Endüstriyel kenevir gibi doğal lif içeren bitkilerin atıklarını kullanarak plastik hammaddesi üretiminden kaynaklanan karbon emisyonunu ve petrol kullanımını azaltmaya odaklanan Verdantwave, Türkiye’nin ilk etki yatırım fonu Founder One’dan yatırım aldı.

Verdantwave, geliştirdiği ileri dönüşüm teknolojisi sayesinde, zirai atıkları biyopolimer katkı hammaddelerine dönüştürüyor. Bu teknoloji, endüstriyel kenevir gibi yenilenebilir kaynaklardan elde edilen atıkları kullanarak, plastik üretim süreçlerindeki karbon ayak izini ve petrol bağımlılığını önemli ölçüde azaltmayı hedefliyor. Ayrıca, geliştirilen yüksek mukavemetli biyokompozit polimerler, rekabetçi fiyatlarla sunularak alternatif plastik kullanımını teşvik ediyor.

Verdantwave tarafından üretilen her 1 ton biyokompozit polimer, standart plastik polimerlere kıyasla yaklaşık yüzde 37 daha az karbon emisyonu üretiyor. Böylelikle, hem çevresel sürdürülebilirliğe katkıda bulunuyor hem de ekonomik verimliliği artırıyor.

Founder One olarak, endüstriyel kenevir gibi doğal lif içeren bitkilerin atıklarını kullanarak plastik hammaddesi üretiminden kaynaklanan karbon emisyonunu ve petrol kullanımını azaltmaya odaklanan Verdantwave’e yatırım yapmaktan büyük bir memnuniyet duyduklarını ifade eden Founder One Yatırım Komitesi Üyesi ve Genel Müdürü Ali Şahin verdiği demeçte;

“Plastik üretimi ve kullanımından kaynaklanan çevresel sorunlar, günümüz dünyasının en büyük sorunlarından biri. Verdantwave, bu sorunlara karşı geliştirdiği ileri dönüşüm teknolojisi ile zirai atıkları değerli biyopolimer katkı hammaddelerine dönüştürerek, sürdürülebilir ve yenilenebilir çözümler sunuyor. Bu yatırım, sadece finansal bir getiri sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda çevresel sürdürülebilirliğe katkıda bulunma misyonumuzu da destekliyor. Verdantwave’in, plastik endüstrisindeki karbon ayak izini azaltmada ve alternatif plastik kullanımının yaygınlaştırılmasında önemli bir rol oynayacağına ve daha sürdürülebilir bir dünyaya, geleceğe katkı sağlayacağına inanıyoruz.”

Güncel İçerikler