Otonom sürüş teknolojileri geliştiren yerli girişim ADASTEC, APY Ventures’tan 1 milyon dolar yatırım aldı

Seviye-4 otonom sürüş teknolojileri konusunda yenilikçi çözümler sunan ADASTEC, APY Ventures bünyesinde yönetilen Bilişim Vadisi GSYF’den 1 milyon dolar yatırım aldı.

2018 yılında kurulan ve büyük ölçekli otobüsler ile ticari araçlar için son teknoloji otomasyon çözümleri sunan ADASTEC, seviye-4 otonom sürüş yazılım platformu flowride.ai ile sektördeki standartları yeniden tanımlayarak bu alanda lider konumda yer almaktadır. ADASTEC, APY Ventures’tan 1 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

ADASTEC, NHTSA (ABD) ve TUV Nord (Norveç)’dan alınan onaylarla kritik başarılar elde ederek seviye-4 otonom sürüş çözümleri alanında önemli bir oyuncu haline gelmiştir.

Michigan, ABD’de ilk seviye-4 otonom otobüsü operasyona alan ADASTEC; Stavanger, Norveç’te de bir seneyi aşkın süredir hizmet vermektedir. Bu yönü ile Avrupa’da da öncü bir rol üstlenen ADASTEC, toplu taşımayı küresel ölçekte dönüştürme konusundaki kararlılığını ortaya koymaktadır.

ADASTEC CEO’su Dr. Ali Peker yatırımla ilgili verdiği demeçte;

“APY Ventures’tan aldığımız bu yatırım, ADASTEC’in sektörde öncü olma vizyonunu ve sürdürülebilir ulaşım misyonunu daha da pekiştiriyor. Bu fon, araştırma ve geliştirme faaliyetlerimize ivme kazandıracak ve seviye-4 otonom sürüş teknolojimizi daha da ileriye taşıyacak kaynakları sağlayacak. Ortaklığımız, inovasyonumuzun ve sürdürülebilir ulaşım çabalarımızın geniş bir coğrafyada yankı bulmasına ve otonom otobüslerimizin global ölçekte kabulünü hızlandırmaya yardımcı olacak.”

APY Ventures Fon Yöneticisi Mustafa Keçeli yatırım hakkındaki düşünceleriyle ilgili verdiği demeçte;

“APY Ventures bünyesinde yönettiğimiz Bilişim Vadisi GSYF ile globale açılmayı hedefleyen ölçeklenebilir girişimlere yatırım yapmaya devam ediyoruz. Fonun odak teknolojilerinden mobilite alanında başarıyla faaliyet gösteren ADASTEC’e yatırım yaparak girişimin sürdürülebilir ve verimli ulaşım teknolojileri çalışmalarına destek olmayı umuyoruz. Otonom sürüş teknolojileri alanında oldukça yetkin bir ekibe sahip olan ve başarısını uluslararası arenada kanıtlamış ADASTEC’in vizyonuna güveniyoruz.”

Güncel İçerikler