Ankara merkezli Resmo, JumpCloud tarafından satın alındı

JumpCloud, yeni nesil IT, SaaS ve bulut varlıklarının yönetimi için Resmo’yu satın aldı. Satın alımla birlikte, JumpCloud ürün portföyünü gelişmiş IT, bulut ve SaaS varlıklarının güvenliği yönetim özellikleriyle genişletmeyi hedefliyor.

Kimlik doğrulama ve erişim yönetimi platformu olan JumpCloud, IT ve SecOps ekipleri için bulut tabanlı varlık yönetimi ve SaaS güvenliği çözümü olan Ankara merkezli girişim Resmo’yu satın aldığını duyurdu.

Bu satın alma, JumpCloud’un ürün portföyünü IT varlıklarının güvenli ve kolay bir şekilde keşfedilmesi, yönetilmesi ve kontrol edilmesine yönelik genişletiyor. Bu birleşmeyle birlikte, firmalar SaaS, IT güvenliği ve varlık yönetimi ihtiyaçlarını proaktif bir şekilde karşılamak için hepsi bir arada çözüme ulaşabilecek.

JumpCloud’un kurucu ortaklarından Greg Keller satın almayla ilgili verdiği demeçte;

“IT ekipleri olarak bilmediğimiz şeyin güvenliğini sağlayamayız. Şirket içerisinde kimin hangi uygulamaları kullandığı ve üretilen dijital varlıklara olan erişim yetkilerinin yönetimi, firmanın güvenlik ihlalleri yaşamaması için hayati önem taşır. Resmo, bu sorunları doğrudan ele almak için yenilikçi çözümlere öncülük ederek ürünlerini geliştirdi. Şirketin kurucuları, hem müşteri ihtiyaçlarını karşılamada hem de modern IT’nin taleplerini karşılamak üzere tasarladıkları bulut tabanlı güvenlik çözümleriyle şirketi ileriye taşımada kanıtlanmış bir başarıya sahip. Resmo’nun teknolojisini ve ekibin uzmanlığını entegre etmek, müşterilerimize tespit edilemeyen SaaS uygulamalarının ve IT varlıklarının tek bir çatı altında görüntülenmesine ve yönetilmesine olanak sağlayacak. Böylelikle firma içerisinde kullanılan tüm uygulamaların ve IT varlıklarının güvenliğini daha kapsayıcı bir şekilde ele alınabilecek.”

Resmo’nun kurucu ortaklarından ve CEO’su Serhat Can ise;

“JumpCloud’a katılacakları için ekipteki herkes oldukça heyecanlı. Daha da önemlisi, JumpCloud platformunun genişletilmesiyle birlikte, daha fazla müşteri ve iş ortağımız için farklı araçlar arasında dağılmış çözüm sorununu ortadan kaldıracak ve SaaS uygulama güvenliğinin oluşturduğu yükü hafifletecek olmanın sevincini yaşıyoruz.”

Bu satın almayla birlikte JumpCloud Make Work Happen® vizyonuna ivme kazandırmayı planlıyor. Firmalar tüm çalışanlarının işe girişinden çıkışına kadar olan süreçte çalışan tarafından kullanılan uygulamaların ve üretilen dijital varlıkların hepsini görüntüleyebilecek ve yönetebilecek. JumpCloud platformunu Resmo teknolojisiyle birleştirerek müşterilerine güvenlik, dijital varlıklar, cihazlar, yetkiler ve erişimler konusunda merkezi bir özgürlük sunacak.

JumpCloud’un binlerce kullanıcıyı kapsayan müşteri anketleri, dijital varlıkların tespitine, güvenliğine ve yönetimine yönelik pazar talebinin arttığını vurguluyor. ABD, İngiltere ve Hindistan’da JumpCloud’un sponsorluğunda yapılan bir araştırmaya göre, IT yöneticilerinin %75’i bu kritik görevleri yerine getirmek için tek bir uygulama kullanmak istiyor ancak çalışanların iş başlangıcından çıkışına kadar olan tüm süreci yönetmek için genellikle 5 ila 10 uygulamaya ihtiyaç duyuyorlar.

JumpCloud satın almayla ilgili detayları paylaşmamakla beraber, tüm Resmo ekibine çalışma fırsatları teklif etti. Buna ek olarak yetenek havuzunu yazılım mühendisliği de dahil pek çok alanda Türkiye bünyesinde genişletmeyi planlıyor.

Güncel İçerikler