Sunucusuz ve yapay zeka destekli teknolojiler geliştiren yerli girişim Retter, 1.5 milyon dolar yatırım aldı

Sunucusuz ve yapay zeka destekli teknolojiler alanında uzmanlaşmış yerli girişim Retter, liderliğini Inveo Ventures ve Boğaziçi Ventures‘ın yaptığı turda 1.5 milyon dolar yatırım aldı. Ayrıca birkaç melek yatırımcı da tura katıldı.

IaaS (Infrastructure as a Service) çözümü olan Retter.io, teknolojisi sayesinde kurumların ve geliştiricilerin geliştirme sürelerini hızlandırmalarına yardımcı olmaktadır. Starbucks Türkiye, Unilever, Emirates Leisure Retail, Doğuş Grubu, Koç Grubu, A101, Costa Coffee UAE ve Gratis gibi büyük kurumlara da açık kaynak kodlu hazır cüzdanlar, hızlı teslimat sistemleri, promosyon ve sadakat sistemleri sunan Retter.io, kullanıcılarının zaman ve maliyet tasarrufu elde etmelerini sağlıyor.

2014 yılında Baran Baygan tarafından bir yazılım şirketi olarak kurulan Retter, 2020 yılında Emre Öget’in “Operasyondan Sorumlu Ortak” olarak şirkete katılmasıyla büyüme süreçlerini hızlanmış.

Girişim, 2022 yılı itibariyle ürünleşme sürecini başlatmış ve AWS Advanced Partner olarak “serverless yazılım platformları” arasında öne çıkan bir şirket haline gelmiştir. Başta Türkiye ve MENA bölgesi olmak üzere 20’den fazla perakende ağırlıklı markaya ürün ve servisleriyle hizmet sağlayan Retter.io, kendi ürünü ve altyapı soyutlama platformu aracılığıyla AWS üzerinde “cloud-native” yazılım geliştirme süreçlerini basitleştirerek geliştirme sürelerini ve bulut maliyetlerini önemli ölçüde kısaltmakta ve müşterilerine 70%’e varan tasarruf sağlamaktadır.

Retter Platformu

SaaS olarak da kurulum sağlanabilen Retter.io platformu, firmaların kendi bulut hesaplarına kurulup çalışabilen, sunucusuz mimarisi sayesinde bulut maliyetleri ve BT insan kaynağı giderleri anlamında tasarruflar gerçekleştirerek büyük avantajlar sağlayabilmektedir. Retter, aynı zamanda 2024 yılı itibariyle, %100 kendi iştiraki olan Mircate markasıyla da üretken yapay zekayı merkezine alarak perakende ve e-ticaret alanında SaaS çözümler sunmaya başlamıştır.

Yatırım turuyla birlikte MENA bölgesi başta olmak üzere global pazarlarda büyüyeceklerine dikkat çeken Retter.io kurucusu Baran Baygan verdiği demeçte;

“Retter olarak, sektördeki yeniliklere öncülük etmeye devam etmek için bu ilk tur yatırımımızı stratejik bir şekilde kullanacağız. Bu yatırım, ürünlerimizi olgunlaştırma, üretken yapay zekayı (GenAI) ürünlerimizin destekçisi konumundan daha merkezi bir konuma taşıma, multi-cloud desteği ve satış-pazarlama kaslarımızı genişleterek, MENA bölgesi başta olmak üzere uluslararası pazarlarda büyümemize büyük bir ivme kazandıracak. Amacımız, çalıştığımız kurumların maliyet optimizasyonlarını arttırarak, dijital dönüşüm süreçlerindeki yatırımlarını daha hızlı ve değerli sonuçlar alabilecek şekilde dönüştürmek. Boğaziçi Ventures ve Inveo öncülüğündeki bu yatırım ile sektördeki pozisyonumuzu güçlendirmeyi, ürün ve çözümlerimizi daha geniş kitlelere sunmayı hedefliyoruz.”

Güncel İçerikler