Makinelerin sağlığını sürekli olarak izleyen Wisersense, 630 bin euro yatırım aldı

Makinelerin sağlığını sürekli olarak izleyerek erken aşamada arızaların tespiti ve doğru planlama imkanı sunan yerli teknoloji şirketi Wisersense, 630 bin euro’luk tamamladığı yeni yatırım turuyla yeni bir döneme adım attı.

İki yatırımcı Arz Portföy ve Zen Girişim tarafından gerçekleştirilen ilk tur yatırımıyla, Wisersense artık daha da güçlü ve küresel bir oyuncu olarak yola devam etmeyi planlıyor.

630 bin euro değerindeki bu yatırım turu ile, Wisersense’in yeni ürün geliştirme faaliyetlerini hızlandırmak, yapay zeka tabanlı yazılımlarını daha da güçlendirmek ve 4 kıtada satış ve pazarlama faaliyetlerini genişletmek için kullanılacak. Ayrıca, şirketin gelecek yıllarda dijital ikiz teknolojilerini yüksek düzeyde ürünlerinde kullanan bir firma olma vizyonuna da önemli bir adım olarak nitelendiriliyor.

Kadem Berker Yaşar (CEO), Fatih Altunel (CTO) ve Tahir Emre Esirgen (Partner) tarafından kurulan Wisersense, bu yatırımın şirketlerinin büyüme ve gelişme hedeflerine ulaşmasında kritik bir rol oynayacağını belirtti.

Fotoğraf: Hilmi Öğütcü

CEO’su Kadem Berker Yaşar yatırımla ilgili verdiği demeçte;

“Makinelerin sağlığını izleyerek erken aşamada arızaları tespit etmek, operasyon ve personel güvenliğini artırırken üretim verimliliğini de artırıyor. Bu yatırım, bu önemli misyonumuzu daha da ileri taşımamıza yardımcı olacak. Ayrıca, sağlıklı makineler, daha az enerji harcayarak verimli bir şekilde çalışırlar. Bu nedenle, makinelerin sağlığını koruyarak enerji tüketimlerini azaltmasına ve dolayısıyla firmaların ve ülkelerin net-zero hedeflerine ulaşmalarına destek oluyoruz.”

Wisersense’in teknoloji odaklı yaklaşımı ve müşteri odaklı çözümleri, endüstriyel sektördeki önemli bir boşluğu doldurduğu söyleniyor. Şirket, geleceğin dijitalleşmiş ve akıllı fabrikalarında güvenilir bir çözüm ortağı olarak konumlanmayı hedefliyor.

Bu yatırım, Wisersense’in makinelerin sağlığını izleme konusunda öncü ve yenilikçi bir teknoloji firması olarak sektördeki liderliğini pekiştirmesine yardımcı olacak.

Güncel İçerikler