Sağlıklı atıştırmalık markası Uniq2go, 10 milyon TL hedefle kitle fonlama yatırım turuna çıktı

katkısız, koruyucusuz, şeker ilavesiz, doğal protein bar ürünleriyle sağlıklı atıştırmalık sektöründe faaliyet gösteren şirketlerden Protein Stüdyo, Uniq2go markası ile 10 milyon TL hedefle kitle fonlama yatırım turuna çıktı.

Hali hazırda 150 milyar dolar hacminde olan global sağlıklı atıştırmalık pazarının önümüzdeki 10 yıl boyunca yüzde 6’lık yıllık bileşik büyüme oranı (CAGR) ile tırmanışına devam edeceği tahmin ediliyor. Türkiye’de yaklaşık 110 milyon dolar değerindeki pazarın, yüzde 12,5 CAGR ile önümüzdeki beş yılda 200 milyon dolara ulaşması bekleniyor. Enerji ve protein barlarındaki büyümenin ise yüzde 15 CAGR ile daha hızlı olacağı öngörülüyor.

2013’te doğal, katkısız, koruyucusuz, şeker ilavesiz protein barını üreterek faaliyetlerine başlayan Protein Stüdyo; büyümeyi hızlandırma, ulusal bazda payını artırırken global pazarda da söz sahibi olma hedefiyle Uniq2go markası ile ilk kez yatırım turuna çıktı.

Uniq2go, fonbulucu’daki yatırım turunda şirket paylarının yüzde 6’sının yatırımcılara arzı yoluyla toplamda 10 milyon TL finansman elde etmeyi amaçlıyor. 1 Mayıs’a kadar devam etmesi planlanan tur bireysel ve kurumsal tüm yatırımcılara açıkken, belirlenen minimum yatırım tutarı 100 TL.

Uniq2go, son beş yılda yüzde 28,8 brüt kar marjı yakaladı

White label ürün üretimi, satışı ve mevcut iş birliklerimiz ile beş yıldır yurt dışına ihracat yapan deneyimli bir firma olan Protein Stüdyo; son beş yılda yüzde 28,8 brüt kar marjı ortalaması yakaladı. Şirket beş yılda yurt içi satış gelirinde yaklaşık 5,8 kat, yurt dışı satış gelirinde ise yaklaşık 7 kat büyüme gösterdi. Protein Stüdyo’nın ürünleri Migros, Macrocenter, Carrefour mağazaları; Şok Market, Caffe Nero şubeleri; Gratis e-ticaret kanalları; Trendyol, Hepsi Burada, Çiçek Sepeti, Defacto Fit, Getir, Yemek Sepeti gibi yaygın platformların yanı sıra oteller, spor salonları, 300’den fazla seçkin şarküteri ve benzin istasyonu gibi satış noktalarında yer alıyor.

Büyüme trendimizi vites arttırarak sürdüreceğiz

Yatırım turu hakkında konuşan Kurucu Ortak ve Genel Müdür Bilge Ünver verdiği demeçte;

“11 yılı aşkın geçmişe sahip, sağlıklı atıştırmalık sektörünün kurucusu ve ilk oyuncusu olan şirketimiz, şimdiye kadar hiç yatırım almadan kendi imkanlarıyla büyüyüp ölçeklenebilir olduğunu ispat etti. Fonlama sonrasında alacağımız yatırım, mevcut karlılığımızdan ödün vermeden büyüme trendimizi vites artırarak sürdürmemizi sağlayacak. Fonlama sonrası markamız, pazarlama ve reklam faaliyetlerini artırarak yurt içinde daha da dikkat çeker hale gelecek. Başta Avrupa ülkeleri olmak üzere beş yılı aşkındır düzenli ihracat yapıyor olmamız, firmamıza globalde de güven duyulduğunun ve yurt dışı piyasalarda da varlığımızı güçlendireceğimizin önemli bir göstergesi. İçinde yer aldığımız sağlıklı atıştırmalık pazarı, Türkiye’de ve dünyada hızla büyümekte olan bir sektör. İlham veren bir ruhla çalışarak kendini ispatlamış bir girişimin sağlıklı nesiller yetiştirme vizyonuna katkıda bulunmak yatırımcılarımız için önemli bir motivasyon kaynağı olacaktır. Bu motivasyonun ışığında, büyümemize katkıda bulunmak isteyen yatırımcılarla buluşmaya hazır ve hevesliyiz.”

Güncel İçerikler