Hızlandırma programı QNBEYOND’un altıncı dönemine seçilen 8 girişim

QNB Finansbank’ın hızladırma programı QNBEYOND ile üst yönetimi ile eşleşerek düzenli olarak birlikte çalışma imkanından da yararlanacak olan girişimler, altı ay sonra yapılacak olan Demo Day ile programdan mezun olacaklar.

QNB Finansbank’ın hayata geçirdiği hızlandırma programı QNBEYOND‘un altıncı dönemine kabul edilen 8 girişim belli oldu. Girişimler altı ay süreyle birçok iş birliği fırsatını değerlendirirken QNB Finansbank, iştirakleri veya müşterileriyle birçok iş fırsatını değerlendirecekler.

QNBEYOND Hızlandırma Programı yeni döneminde; Boston, San Francisco, Berlin, Londra ve İstanbul’dan girişimleri programına aldı. Programa giren ekipler daha önce Apple, Aselsan, BiTaksi, Crunchbase, EBRD, GameStop, Goldman Sachs, Google, HelloFresh, IBM, King, McKinsey, Meta, NASA, TOGG, Trendyol ve Youtube gibi önde gelen şirketlerde deneyimler elde etti.

Altıncı dönem girişimleri sürdürülebilirlik, kuantum teknolojisi, kripto, DevOps ve veri mühendisliği alanlarına odaklanıyor.

Bugüne kadar QNBEYOND

2023’de tamamlanan beşinci dönemde 8 girişim QNBEYOND Hızlandırma Programı’ndan mezun olurken; 5. dönemle birlikte 43 mezuna ulaşan QNBEYOND Hızlandırma Programı’ndan çıkan girişimler toplamda 100 milyon dolardan fazla yatırım topladı.

QNBEYOND’un sahip olduğu güçlü mentor ağı, iş ortakları ve üst yönetim desteği
Sektör profesyonelleri ve QNB Finansbank çalışanlarından oluşan 130 kişiyi aşkın güçlü bir mentor ağına sahip olan QNBEYOND, girişimcilerin ihtiyaç duyabileceği neredeyse tüm konular için alanında uzman bir mentora sahip.

Ayrıca hızlandırma programına katılan girişimlere; Amazon Web Services, Google Cloud, Microsoft Azure gibi servis sağlayıcılar, Hubspot, Notion, Docsend, New Relic, Miro, Remote, Asana gibi yabancı servisler ve Fol, iyzico ve TalentGrid gibi şirketlerden on binlerce dolar değerinde indirim fırsatı da sunuluyor.

QNBEYOND’un 6. dönem girişimleri:

Apollo IoT: Türkiye’nin ilk ve tek yapay zeka destekli, bulut tabanlı, 360 derece dijital enerji yönetim platformudur.

Boston Quantum: Kuantum algoritmalarla hazine yönetimi ve uluslararası ödeme çözümleri sağlayan bir altyapı teknoloji girişimidir.

Bruin: Veri analistlerinin ve veri bilimcilerin herhangi bir özel kod olmadan yüksek kalitede veri akışları oluşturmasına, belgelemesine ve yönetmesine olanak tanıyan platformdur.

Clave: Blokzincir üzerine kurulu bir fintech uygulamasıdır. Biyometrik doğrulama yöntemlerini entegre ederek hesap oluşturmada ve yönetiminde web3 dünyasının rahatsız olduğu anahtar kelimelerden arındırarak, programlanabilir hesaplar ve blok zincir tabanlı ödeme yöntemleri aracılığıyla daha iyi ve güvenli bir deneyim yaratır.

Covalent: Atmosferden yakalanan karbonu kalıcı olarak silen mühendislik temelli carbon removal projelerinin sertifikalandırılmasını ve finansmana erişmesini sağlayan bir platformdur.

EcoTrove: Ev hanelerinin elektrik ve doğalgaz ihtiyaçlarını 12 aylık sabit fiyatlı aboneliğe bağlayan, fatura indirimleri yaratan ve tüketimi yeşil enerji kaynaklarıyla optimize eden bir yeşil enerji abonelik platformudur.

Scrape.do: Hedef web sitelerinden bloklanmadan ve anti-bot sistemlerine yakalanmadan halka açık verilerle scraping yapılmasını kolaylaştıran web scraping API servisidir.

Infrastack: AI yapay zeka tabanlı bir application observability platformudur. Uygulamalarda; sistemin durumunu, sorunlarını görünür kılar, ayrıntılı bilgiler verir ve yardımcı pilot ile geliştiricilerin süreçlerini hızlandırır.

QNBEYOND’la ilgili tüm gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Güncel İçerikler