Vialand Tema Park, ilk oyun yatırımını Boğaziçili öğrencilerin kurduğu Efsun Games’e yaptı

Türkiye'nin eğlence markası Vialand, Boğaziçi Üniversiteli genç ve yetenekli oyun geliştiricileri tarafından kurulan Efsun Games ile iş birliği yaparak oyun dünyasına adım atıyor.

Vialand Tema Park, sektördeki medya ve pazarlama gücünü, Boğaziçi Üniversiteli yetenekli oyun geliştiricilerin kurduğu Efsun Games‘in üretkenliği ile birleştirerek Kaptan Gaga mobil oyununu geliştirmeye başladı.

Bu iş birliği, Türkiye’de yeterli imkanlara sahip olamayan genç yeteneklere destek verme hedefini taşıyor. Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, bu iş birliği sayesinde deneyim kazanmanın ve kariyerlerine değerli bir katkıda bulunmanın mutluluğunu yaşıyor. Proje sürecinde aktif olarak yer alan yetenekli oyun geliştiricileri arasında Ahmet Bayır, Mehmet Fatih Yıldız, Halid Güngör, Kenan Yektaş, Muhammed Şamil Kurt ve Ahmet Kipici bulunuyor.

Kaptan Gaga mobil oyunu, geliştirme süreçlerinin tamamlanmasının ardından çok yakında oyun severlerin beğenisine sunulacak. Vialand Tema Park’ın maskot karakteri Kaptan Gaga, bu oyun içinde çeşitli engelleri aşarak ilerlerken, altın ve elmasları toplamaya çalışacak. Oyuncular, kazandıkları altınlarla Kaptan Gaga’nın arkadaşları olan Vega ve Viking karakterlerini, farklı kostümleri ve tema parkın diğer ünitelerinin isimlendirildiği haritaların kilidini açma imkanına sahip olacaklar. Bu özellikler sayesinde oyuncular, oyunun içeriğini kişiselleştirerek deneyimlerini zenginleştirebilecekler.

Ayrıca, haftalık lider tablosunda ilk 10’a giren kullanıcılar, Vialand Tema Park’a giriş hakkı kazanma şansına sahip olacaklar. Kaptan Gaga mobil oyunu, Vialand Tema Park atmosferini mobile başarıyla taşıyarak benzersiz bir deneyim sunacak. Oyunda kullanılan haritalar, tema parktaki ünitelerin modellenmesiyle tasarlanıyor. Oyun, kullanıcılara sadece eğlenceli bir deneyim sunmakla kalmayıp aynı zamanda Vialand Tema Park’a giriş hakkı kazanma fırsatı da sunacak.

Vialand, Türkiye’nin lider eğlence markası olma yolunda mevcut konumunu güçlendirmek için 600 milyon dolarlık tema park yatırımına ek olarak, oyun, sinema filmleri, çizgi filmler, animasyon karakterler ve merchandising gibi alanlarda da hızla büyümeyi hedefliyor. Bu yatırımlarıyla sadece Türkiye’de değil, tüm dünyada eğlence sektöründe önemli bir marka olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Güncel İçerikler