Kidolog’un geliştirdiği ReadKi, açık test süreçlerini tamamlayarak milyonlarca çocuğun kullanımına açıldı

Geçtiğimiz aylarda, içerikleri pedagog ve psikolog onayından geçen ReadKi, açık test süreçlerini tamamlayarak milyonlarca çocuğun kullanımına açıldı.

Ebeveyn platformu Kidolog tarafından geliştirilen ReadKi uygulaması, app marketlerdeki yerini aldı. Pegagog onaylı sesli hikayeleri, eğlenceli ve öğretici oyunları, meditasyon pratikleriyle çocuklar için güvenli bir dijital dünya sunan ReadKi, bünyesinde yüzlerce içerik barındırıyor.

Kidolog’un Bütün Tecrübesi ReadKi’de Hayat Buluyor

ReadKi, 15 Şubat’ta üçüncü yılını tamamlayan Kidolog ekibi tarafından geliştirildi. Türkiye’nin Sağlık Bakanlığı onaylı ilk ebeveyn platformu olan Kidolog, ReadKi uygulamasını geliştirirken tüm tecrübesini aktarmış.

Üçüncü yaşını, “Üçüncü yılında üç muhteşem uygulama” mottosuyla kutlayan Kidolog, aynı zamanda 15-22 Şubat tarihini de ‘Ebeveynlik Haftası’ olarak ilan etti. Kidolog, ebeveyn platformu olarak sunduğu başat uygulamanın yanı sıra, çocuklar için geliştirdiği ReadKi ve evcil hayvanlar için geliştirdiği, dünyanın ilk pet Süper-App’i olan PatiWe’yi de tanıttı.
Ebeveynlik alanında bütünleşik bir hizmet sunmayı amaçlayan bu güçlü markanın varlığı ReadKi’nin nitelik olarak üst seviyelere taşınmasını sağlıyor.

ReadKi Kurucu Ortağı Burak Candan: “ReadKi içerisinde yer alan içeriklerin çocuklarımızın geleceğini şekillendirebileceğini biliyoruz. Bu nedenle Kidolog’un bütün tecrübesini uygulamanın özelliklerini geliştirmek için seferber ettik.”

Çocuklar için güvenli dijital dünya

ReadKi’yi rakiplerinden ayıran ve öne çıkmasını sağlayan en önemli özelliklerden biri de güvenli bir dijital dünya vaat etmesi. ReadKi uygulamasında yer alan sesli hikayelerin tamamı Kidolog pedagogları ve çocuk psikologları tarafından onaylanıyor. Bu sayede çocuklar zararlı olabilecek içeriklerden uzak tutuluyor.

“Hikayelerimiz uzman yazarlar tarafından hazırlandıktan sonra bir kez de editör kadromuz tarafından kontrol ediliyor. Ardından Kidolog pedagogları ve psikologları tüm içeriklerimizi denetliyor. Bu sayede içeriklerde çocuklarımıza zarar verebilecek en ufak hatalı yaklaşımı dahi fark edebiliyoruz.”

İçerik açısından güvenli dijital dünyanın kapılarını aralayan ReadKi, aynı zamanda ekran süresi konusunda da aynı hassasiyete sahip. Ebeveynler, çocuklarının ReadKi’de hangi aşamaya geldiğini kontrol edebiliyor. Ayrıca, belirli bir ekran süresi tanımlanabiliyor. Ebeveyn kilidi sayesinde, çocuklar ayarlara ulaşamıyor ve bunları değiştiremiyor. Dolayısıyla çocuğun dijital dünyada geçirdiği ve neleri incelediği daima kontrol altına alınabiliyor.

ReadKi’yi öne çıkaran özelliklerden bir diğeri de içerik konusunda geniş bir yelpazeye sahip olması. Uygulama içerisinde hayal gücü, yaratıcılık, merak gibi duyguları teşvik eden sesli hikayeler yer alıyor. Çocukları bilime ve sanata yönlendiren bu hikayeler, ilerleyen yaşlarda akademik başarılarına da katkı sağlıyor.

Sesli hikayelerin yanı sıra, ReadKi içerisinde birçok eğlenceli oyun bulmak da mümkün. Burada da hikayelerdeki hassasiyet aynı şekilde güdülmüş. Çocukların oyun oynarken aynı zamanda öğrenmesi ve becerilerini geliştirmesi hedeflenmiş.

Çocukların bulabileceği bir diğer içerik ise hayli ilginç: meditasyon. Dünyada son yıllarda bilimsel olarak faydaları kanıtlanmış olan meditasyon pratikleri, çocuklar için de yaygınlaşmaya başladı. Türkiye’de bu işe öncülük eden platformlardan biri de ReadKi. ReadKi içerisinde çocukların anlayabileceği düzeyde, basit meditasyon pratikleri var.

Güncel İçerikler