İşletmelerin satamadığı ürünleri tüketiciyle indirimli buluşturan Yenir, Founder One’dan yatırım aldı

İşletmelerin istenilen zamanda satamadığı ürünlerini liste fiyatlarına oranla yüzde 50 veya daha fazla indirimle tüketicilerle buluşturarak israfın önüne geçmeyi amaçlayan Yenir, Türkiye’nin etki yatırım fonu olan Founder One’dan yatırım aldı.

Yerli girişim Yenir, restoranların, marketlerin, perakendecilerin ve üreticilerin istenilen zamanda satamadığı ürünlerini liste fiyatlarına oranla yüzde 50 veya daha fazla indirimle tüketicilerle buluşturuyor. Bu sayede Yenir, gıda israfının önüne geçerken; aynı zamanda işletmeler için ek gelir yaratıyor. Tüketicilerin ise daha hesaplı alışveriş yapmasına olanak sağlıyor.

Founder One olarak hem israfın önüne geçmeyi amaçlayan hem de tüketicilerin uygun fiyatlı ürünlere erişmesini sağlayan Yenir’e yatırım yapmaktan mutluluk duyduklarını belirten Founder One Yatırım Komitesi üyesi ve genel müdürü Ali Şahin yatırımla ilgili verdiği demeçte;

“Gıda israfı, hem ekonomik hem de çevresel açıdan büyük bir sorun teşkil ediyor. Yenir bu soruna yenilikçi bir çözüm getirmenin yanı sıra, yerel işletmelerin gelirlerini artırma ve tüketicilere daha uygun fiyatlı seçenekler sunma noktasında da katkı sağlıyor. Bu yatırım, sadece ekonomik getiri sağlamakla kalmayıp, aynı zamanda toplumsal bir fayda yaratma misyonumuzu da destekliyor. Yenir’in, gıda israfını azaltma konusunda önemli bir etki yaratacağına ve sürdürülebilir tüketim alışkanlıklarını teşvik edeceğine inanıyoruz.”

Gıda, temizlik, kozmetik ve elektronik de dahil olmak üzere çeşitli kategorilerdeki ürünleri döngüsel ekonomiye kazandıran Yenir, israf savaşçıları sloganıyla İstanbul Sancaktepe’de açtığı ilk fiziksel mağazasıyla da hizmet vermektedir.

Güncel İçerikler