Rota Portföy’ün yeni ortakları: Murat Çetinkaya, Özhan Olcay ve Defne Olcay

İş ve Finans sektörünün önde gelen isimlerinden Murat Çetinkaya, Özhan Olcay ve Defne Olcay Rota Portföy’e ortak oldu.

Finans sektörünün hızla büyüyen portföy yönetim şirketi Rota Portföy, iş ve finans dünyasının tanınmış isimlerinden Eski Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya ve Pekintaş Group Yönetim Kurulu Başkanı Özhan Olcay ile İş Geliştirme Direktörü Defne Olcay’ın ortakları arasına katıldığını duyurdu.

Trendyol ile yakından tanınan teknoloji yatırımcısı Evren Üçok da geçtiğimiz yıl Rota Portföy ile ortak olmuştu.

Rota Portföy, 2022 yılı şubat ayında Sermaye Piyasası Kurulu’ndan gerekli izinleri alarak faaliyetine başladı ve kısa süre içerisinde hızla büyüyerek güven ve finansal uzmanlık gerektiren ürünlerde önde gelen portföy yönetim şirketlerinden biri oldu.

Makro ekonomi, para politikaları ve uluslararası yatırım alanlarında bilgi ve deneyimi ile ülkemizin önde gelen isimleri arasında yer alan Eski Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya ile enerji, inşaat ve yalıtım sektörlerinde öncü şirketleri bünyesinde barındıran Pekintaş Grup şirketlerinin Yönetim Kurulu Başkanı Özhan Olcay ve İş Geliştirme Direktörü Defne Olcay bu ortaklıkla Rota Portföy’ün yenilikçi ve dinamik iş yapma modeli ile vizyon, bilgi ve deneyimlerini birleştirdiler.

Murat Çetinkaya, Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümü ile çift anadal programı kapsamında aynı üniversitenin Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji bölümünden mezun oldu. Boğaziçi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde doktora çalışmasını tamamladı. Bankacılık sektöründe üst düzey görevlerde bulunduktan sonra Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı görevine, ardından 2016 yılında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanlığına atandı. Sayın Çetinkaya, makro ekonomi, para politikası ve finansal piyasalar konularında bölgesel ve global kanaat önderleri arasında yer almaktadır.

Özhan Olcay, Cornell University İnşaat Mühendisliği Bölümünden mezun oldu ve Pekintaş Grup Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmaktadır. Ülkemizin güçlü sanayi kuruluşlarını bünyesinde barındıran Pekintaş Grup çatısı altında yer alan Pekintaş İnşaat, Aluform Pekintaş, Schmid Pekintaş Enerji, SPI Enerji, Depower Enerji ve Apcon Yapı Sistemleri şirketleri faaliyet gösterdikleri sektörlerde ülkemizin ve Avrupa’nın önde gelen sanayi kuruluşları arasında yer almaktadır. Sayın Olcay Pekintaş Grubu yöneticiliği yanında yenilenebilir enerji alanında ülkemizin fikir önderleri arasında yer almaktadır.

Emory University İşletme Yönetimi (Strateji & Yönetim Danışmanlığı) ve Psikoloji çift anadal programını tamamlayan Defne Olcay, İş Yatırım’da iş hayatına başlamış olup, kariyerine Schmid Pekintaş Enerji’de İş Geliştirme Direktörü olarak devam etmektedir.

Rota Portföy Kurucu Ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı Tevfik Eraslan verdiği özel demeçte;

“Yeni ortaklarımız olarak Murat Çetinkaya, Özhan Olcay ve Defne Olcay’ın isimlerini duyurmaktan dolayı çok memnun olduğumu ifade etmek isterim” dedi. “Eski Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya’nın makro ekonomi, para piyasaları ve uluslararası bankacılık alanındaki engin tecrübesi, Pekintaş Grup CEO’su Özhan Olcay’ın yenilenebilir enerji ve inşaat sektörlerindeki engin bilgisi ile Defne Olcay’ın global vizyonu ve enerjisi, sektördeki konumumuzu daha da güçlendirecektir. İşinin ehli, bilgili ve tecrübeli yeni ortaklarımızın aramıza katılması ile yatırımın yeni adresi olmaya devam edeceğiz.”

Rota Portföy ile Murat Çetinkaya, Özhan Olcay ve Defne Olcay arasındaki ortaklık; sektör uzmanlığı, girişimcilik vizyonu ve yatırım zekasının güçlü bir birleşimini temsil etmektedir. Yeni ortaklık yapısı ile Rota Portföy; daha güçlü organizasyon, daha güçlü kadro, daha fazla teknoloji ile müşterilerine daha yakın bir portföy yönetim şirketi olmayı hedeflemektedir.

Güncel İçerikler